Een slanke soep, die je snel en makkelijk maakt met dit lekkere recept. Met kipgehakt, veel groenten, mozzarella en ricotta.
Lasagne staat bekend als een dikmaker. Door de grote hoeveelheid deeg bevat het ook veel koolhydraten. Maar verwerk je het in een soep, dan gebruik je minder deegvellen en hou je toch die heerlijke smaak van de lasagne.
Je maakt dan een gezonde lasagnesoep met lekker veel vulling. Met die heerlijke pure tomatensaus, kipgehakt en smeuïge deegvellen. Doordat je de mozzarella en ricotta een beetje door de soep mengt krijg je dat deze heerlijk romig wordt. De soep vult goed. Eet het daarom als diner of stevige lunch en je hebt verder niets meer nodig.
Tips
- Bolognese saus maak je simpel zelf. In dit recept voor zelfgemaakte lasagne staat een heerlijk recept. Laat hierbij het rundergehakt achterwege. Deze vervang je in dit recept door kipgehakt.
- Ook de kippenbouillon kun je zelf maken, dan wordt de smaak nog intenser. Je vind het kippenbouillon recept hier. Ook maak ik vaak kippenbouillon wanneer ik een hele kip gebraden heb. De restjes die ik over heb doe ik in een soeppan, samen met wortel, prei, bleekselderij, wat kruiden en 3 liter water en laat ik een paar uur sudderen. Je kunt het meteen gebruiken of afkoelen en invriezen (tot maximaal 3 maanden).
Vervangers
- Vervang de lasagnebladen door bladen van kikkererwten. Heel lekker, weinig verschil in smaak en daarmee wordt dit recept gluten vrij (mits je de bolognese saus zelf maakt of glutenvrij koopt, hetzelfde geldt voor het kopgehakt)
- Je kunt het kipgehakt ook prima vervangen door rundergehakt of half om half gehakt.
Lekker erbij
- Een heerlijke bruschetta met fijngehakte tomaten, knoflook en basilicum
Bewaaradvies
- Koel de soep af en bewaar hem, in een luchtdichte doos of pan, tot maximaal 1 dag in de koeling.
- Wanneer je de soep wilt invriezen, voeg dan de lasagnebladen nog niet toe. Koel de soep af en bewaar hem in een luchtdichte doos, tot maximaal 2 maanden in de diepvries. Heb je de lasagne bladen al toegevoegd dan kun je deze soep beter niet invriezen omdat de structuur dan verandert en dit niet zo lekker is.
Andere lekkere soep recepten
- Makkelijke uiensoep
- Chinese tomatensoep zoals van de Chinees.
- Slanke spinaziesoep
- Rucola spinazie soep
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Lasagne soep
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalotje fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 300 gram kipgehakt
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- 750 ml kippenbouillon
- 750 ml water
- 500 ml passata
- 1 laurierblaadje
- 3 lasagnevellen
Topping
- 125 gram mozzarella fijngehakt
- 75 gram ricotta
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het sjalotje tot het glazig is. Dat duurt ongeveer 3 minuten.1 eetlepel olie, 1 sjalotje
- Doe de knoflook erbij en roerbak 30 seconden mee.2 teentjes knoflook
- Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak tot het bruin en rul is.300 gram kipgehakt
- Voeg aan de pan de kruiden, bouillon, water en passata toe. Roer goed door en leg er een laurierblaadje op.2 theelepels italiaanse kruiden, 750 ml kippenbouillon, 750 ml water, 500 ml passata
- Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
- Haal het laurierblaadje uit de soep.1 laurierblaadje
- Breek de lasagnevellen in grote stukken en laat ze 15 minuten meekoken.3 lasagnevellen
- Ondertussen meng je de mozzarella met de ricotta.125 gram mozzarella, 75 gram ricotta
- Verdeel de kaas over de soepkommen.
- Schenk de soep over de kaas en serveer meteen.
Geef een reactie