Een lekker recept voor Chinese tomatensoep met kip die net zo smaakt als degene die je eet bij de Chinees. Er zijn veel recepten, maar deze lijkt precies hetzelfde. En binnen 30 minuten klaar!
Vroeger wanneer wij Chinees aten (en dat was niet zo heel vaak), dan vroeg ik altijd of mijn vader ook een bakje Chinese tomatensoep meenam. Daar ben ik namelijk verzot op. En hoewel ik heel veel kookboeken heb nageplozen naar het juiste recept, had ik het nog steeds niet gevonden.
Bij de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van het blog van Melissa (sunshine in my kitchen, helaas niet meer online). En toen viel mijn oog op de Chinese tomatensoep. Zou dit dan HET recept zijn. En zo waar, dit smaakt hetzelfde als de Chinese tomatensoep als bij de Chinees. Met als geheime ingrediënt: appelmoes. Dat gaat in het vervolg goed komen.
It's a good taste!
Chinese tomatensoep als bij de
Chinees
Heb je deze Chinese tomatensoep gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
How to make it
Chinese tomatensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kipfilet in blokjes gesneden
- 30 gram tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 800 gram gezeefde tomaten
- 2 cm gember vers
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gembersiroop
- 200 gram appelmoes
- 1 eetlepel rijstazijn
- ½ theelepel sereh
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels water
- 2 eieren maat L
- 2 lente uitjes
Notes
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een soeppan.
- Leg de kip blokjes erin en bak eventjes aan.
- Doe vervolgens de ui erbij, bak 3 minuten en dan de knoflook. Bak die eventjes mee.
- Schep de tomatenpuree bij het kip ui mengsel en roerbak de puree ongeveer 2 minuten tot hij niet meer zuur, maar iets zoetig ruikt.
- Schenk de gezeefde tomaten en bouillon bij de kip rasp de gember in de soep.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot het kippenvlees gaar is. Neem de kip uit de soep en laat afkoelen.
- Pureer de soep met de staafmixer en haal door een zeef.
- Schenk alles terug in de pan en voeg de ketjap, gembersiroop, appelmoes, azijn, sereh en zout toe. Meng goed door.
- Roer de maizena los met het water, voeg toe aan de soep en breng aan de kook, terwijl je blijft roeren.
- Wanneer de soep dikker wordt zet je het vuur laag.
- Proef en breng eventueel op smaak met wat extra suiker (tomaten verschillen in zoetheid en soms kan het nodig zijn een klein beetje extra suiker toe te voegen om de Chinese tomatensoep smaak te benaderen).
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak van elk ei 2 dunne omeletten, door het ei los te kloppen en het ei goed over de koekenpan te verspreiden. Gebruik 1 ei per keer om de omelet zo dun mogelijk te krijgen.
- Rol op, en snij er dunne reepjes van. Snij de ui in schuine ringetjes.
- Schenk de soep in een kom en schep de ui, omelet reepjes en kip bij.
- Serveer meteen.
Geef een reactie