Deze geroosterde knoflook aardappelen met spekjes zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Het geheim zit hem erin dat de aardappeltjes alle smaken opnemen, de kruiden, Parmezaanse kaas, boter en spekjes en daarnaast heerlijk knapperig gebakken zijn in de oven. Deze aardappels uit de oven zijn verslavend lekker!
Geroosterde Knoflook Aardappelen met Spekjes
Geroosterde aardappelen uit de oven, dat is een recept dat hier vaak op tafel staat. Lekkere aardappeltjes met tijm en knoflook, of aardappelen met heerlijke groente kruiden, of gewoon gezonde frietjes uit de oven.
Maar als ik een keer wil uitpakken, dan doe ik dat ook echt goed. Zoals bij deze knoflook aardappelen met Parmezaanse kaas, kruiden, boter en Spekjes. Je bakt de aardappeltjes in de olijfolie in de oven en na het bakken schenk je er gesmolten boter over. Wat een vleugje extra smaak geeft die zo onweerstaanbaar lekker is. Een bijgerecht waarvan je maar blijft eten. Heerlijk voor bij een lekker braadstuk op zondag, of bij het Kerstdiner of Paasdiner. Of gewoon elke keer als je aardappeltjes wilt eten waar je je vingers bij af gaat likken! Probeer snel zelf!
Wat heb je nodig voor Aardappels met knoflook met spekjes
Voor de bereiding van knoflookaardappeltjes uit de oven heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Aardappelen - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Kruiden - Heerlijke groene kruiden. Gebruik gedroogde kruiden voor het meebakken in de oven en verse peterselie om er naderhand overheen te strooien.
- Boter - Echte roomboter voor die heerlijke romige smaak, die je over de aardappeltjes schenkt. De aardappelen nemen de boter vervolgens op en ze worden heerlijk romig van smaak.
- Spekjes - Gebruik spekreepjes en bak ze mee in de oven. Zo geven ze smaak af aan de aardappeltjes
- Parmezaanse kaas - Geraspt of geschaafd. Lekker dik tussen de aardappeltjes voor een krokante laag.
- Knoflook - Veel, heel veel knoflook.
Hoe maak je Knoflook Aardappelen met Kaas en Spekjes in de Oven
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Wedges - Schil de aardappelen en snij ze in wedges. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes 10 minuten in het hete water. Giet af.
- Bakken - Meng de aardappels met rozemarijn, tijm, Parmezaanse kaas en spekjes en verdeel over de bakplaat. Bak in de Oven gaar.
- Botersaus - Maak de botersaus met citroensap en zout.
- Op smaak brengen - Besprenkel de ovenaardappelen met de botersaus. Meng goed door en serveer.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1200 gram aardappels kruimig
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 tenen knoflook uitgeperst
- 1½ theelepel tijm gedroogd
- 1½ theelepel rozemarijn gedroogd
- 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 100 gram spekreepjes
- 100 gram boter ongezouten
- 15 gram peterselie fijngehakt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel zeezout grof
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C en smeer een bakplaat in met olie.
- Schil de aardappels en snij ze in wedges die ongeveer even groot zijn.1200 gram aardappels
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels 10 minuten. Giet ze vervolgens af.
- Schenk de olijfolie in een koekenpan en voeg de tijm, rozemarijn en knoflook toe.6 tenen knoflook, 1½ theelepel tijm, 1½ theelepel rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie
- Doe de aardappelen in de pan en kook ze snel droog (dan worden ze lekker knapperig bij het bakken en trekken de smaken er goed in.
- Zet het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas en spekjes door de aardappels.75 gram Parmezaanse kaas, 100 gram spekreepjes
- Verdeel de aardappels over de bakplaat (zo veel als mogelijk in één laag).
- Bak de aardappels 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Smelt de boter in een steelpannetje en zet het vuur uit. Meng de peterselie, citroensap en het zeezout door de boter.100 gram boter, 15 gram peterselie, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel zeezout
- Meng de botersaus door de aardappelen en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de aardappeltjes afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.
- Diepvries - Verdeel de aardappels zoveel mogelijk in één laag (bijvoorbeeld op een bord of bakplaat) en vries ze in. Doe ze vervolgens in een diepvriesdoos of zak. Ze blijven zo tot 6 maanden goed. Let op de structuur van de aardappels kan iets veranderen. Laat de aardappels in de koelkast ontdooien.
- Opwarmen - Bak de aardappeltjes op in een koekenpan tot ze warm zijn.
Geef een reactie