Een frittata met courgette en spinazie. Heerlijk aangebakken in de pan en vervolgens op smaak gebracht met kruiden, Parma ham en kaas. Een makkelijk recept voor lunch of diner dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Deze maand was ik met de foodblogswap gekoppeld aan Peggyspastime. Een Belgische blogster, die haar spaarzame vrije tijd graag leuk doorbrengt. Na het doornemen van haar vele recepten kwam ik deze fritatta tegen.
Dat vind ik altijd een heerlijk gerecht en dus ben ik daarvoor gegaan. Ik had geen pancetta in huis dus die heb ik niet toegevoegd. Het zou lekker zijn geweest maar zo was het ook een heerlijk recept.
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 250 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- sjalotje gesnipperd
- ½ courgette blokjes 1 x 1 cm
- 3 eieren maat L
- 100 ml slagroom
- 75 gram Parmezaanse kaas geraspte
- 1 theelepel honing mosterd
- 70 gram parmaham
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Was de spinazie en roerbak hem ongeveer 3 minuten tot hij geslonken is.250 gram verse spinazie
- Laat de spinazie uitlekken en snijdt hem heel fijn.
- Doe in de hapjespan het sjalotje en de knoflook. Roerbak 1 minuut.1 teentje knoflook, sjalotje
- Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten tot hij zacht wordt. Voeg dan de spinazie weer toe.½ courgette
- Meng in een kom de eieren, slagroom, kaas, mosterd en Parmaham. Giet dat over de groenten in de pan.3 eieren, 100 ml slagroom, 75 gram Parmezaanse kaas, 1 theelepel honing mosterd, 70 gram parmaham
- Breng op smaak met zout en peperzout en peper
- Zet in de oven en bak 10 minuten tot hij volledig gestold is.
Heidi says
Moet ik in de kom de eieren niet mee mengen?
Andréa says
Die zijn inderdaad weggevallen in de instructie. Ze moeten in de kom worden meegemengd. Ik heb het meteen aangepast.