Een frittata met courgette en spinazie. Heerlijk aangebakken in de pan en vervolgens op smaak gebracht met kruiden, Parma ham en kaas. Een makkelijk recept voor lunch of diner dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Deze maand was ik met de foodblogswap gekoppeld aan Peggyspastime. Een Belgische blogster, die haar spaarzame vrije tijd graag leuk doorbrengt. Na het doornemen van haar vele recepten kwam ik deze fritatta tegen.
Dat vind ik altijd een heerlijk gerecht en dus ben ik daarvoor gegaan. Ik had geen pancetta in huis dus die heb ik niet toegevoegd. Het zou lekker zijn geweest maar zo was het ook een heerlijk recept.
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlFrittata met courgette en spinazie
Ingrediënten
- 250 gram spinazie
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- sjallotje (gesnipperd)
- ½ courgette (blokjes 1 x 1 cm)
- 3 eieren (maat L)
- 100 ml slagroom
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspte )
- 1 theelepel honing mosterd
- 70 gram parmaham
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Was de spinazie en roerbak hem ongeveer 3 minuten tot hij geslonken is.
- Laat de spinazie uitlekken en snijdt hem heel fijn.
- Doe in de hapjes pan het sjallotje en de knoflook. Roerbak 1 minuut.
- Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten tot hij zacht wordt. Voeg dan de spinazie weer toe.
- Meng in een kom de slagroom, kaas, mosterd en Parmaham. Giet dat over de groenten in de pan.
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet in de oven en bak 10 minuten tot hij volledig gestold is.
Geef een reactie