Een heerlijke zoete lekkernij deze citroen dadel repen, met als voordeel dat er geen suiker aan is toegevoegd. Met havermout en volkoren meel
Een heerlijke zoete lekkernij deze citroen dadel repen, met als voordeel dat er geen suiker aan is toegevoegd. Nu ja, er zitten dadels en honing in, maar geen geraffineerde suikers. En door het gebruik van havermout en volkoren meel zitten er ook nog lekker veel vezels in. De combinatie van de citroen met de dadel is superlekker. Dit is echt zo'n reep die je kunt eten als je een keer wat energie nodig hebt. Een gezondere snack zogezegd.
Recept citroen dadel repen
Heb je deze dadel citroen repen gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Citroen dadel repen
Ingrediënten
- 125 gram dadels
- 90 ml water
- 1 citroen , sap
- ⅛ theelepel zeezout
- 100 gram havermout
- 80 gram volkorenmeel
- ¼ theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille-extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakblik van 10 x 10 cm met een bakpapier.
- Doe de dadels, water, citroensap en ⅛ theelepel zeezout in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 10 minuten doorsudderen, tot de dadels uit elkaar vallen.
- Pureer de dadels in de blender fijn en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- In een kom meng je het havermout, volkoren meel, bakpoeder, honing, zonnebloemolie en vanille goed door tot je een soort van crumble krijgt.
- Druk ⅔ van de crumble onderin het bakblik en strijk met de bovenkant van een lepel glad.
- Verdeel de dadel puree over de crumble en strijk ook die glad.
- Verkruimel de rest van de crumble erover, druk een beetje aan en zet in de oven.
- Bak 30 minuten en haal uit de oven.
- Laat volledig afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt en gaat aansnijden.
Geef een reactie