Een lekker zelfgemaakt Italiaans Ciabatta brood. Eenvoudig te maken en doordrongen door knoflook en rozemarijn. Dit brood ga je zeker vaker maken!
Een heerlijk brood bij een gourmet of de barbecue. Makkelijk te maken en toch heel smaakvol. Boordevol verse kruiden. En hoe sterk je de knoflooksmaak laat doorkomen, dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Maar bij mij gaat er zeker een bolletje in. Lekker vol van smaak en de rozemarijn is een heerlijke tegenhanger en geeft net wat meer pit.
Tips
- Wil je je Ciabatta zelf maken, dan kun je dat met dit ciabatta recept makkelijk doen.
- Doordat je de bol knoflook in de oven bakt, wordt hij heel zacht en kun je hem goed smeren.
Vervangers
- Vervang de rozemarijn met tijm.
- Vervang de Ciabatta door focaccia, ook erg lekker
Budget vriendelijke versie
- bij de budgetvriendelijke versie maak je de Ciabatta zelf. De prijs daarvan bedraagt €0.30 cent per Ciabatta.
- Plant verse peterselie, bieslook en basilicum in een pot. Hier ga je maanden plezier van hebben en, wanneer je deze plantjes haalt bij een goedkopere super, ben je uiteindelijk veel goedkoper uit.
Een budget vriendelijke versie bedraagt €1,20 per brood
Lekker erbij
- Lekker bij een BBQ als bijgerecht.
- Of bij een heerlijke gourmet, kijk hier voor een wrap up voor inspiratie.
Bewaaradvies
- Wanneer je het brood hebt afgebakken, kun je het niet meer bewaren.
- Maar voor het afbakken kun je dit brood invriezen. Maak het helemaal af en bewaar het in plastic folie. Je kunt het brood tot 1 maand in de koelkast bewaren.
Recept Ciabatta met rozemarijn en knoflook
Heb je deze Ciabatta met rozemarijn gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ciabatta met rozemarijn
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 1 theelepel zout
- 75 ml olijfolie
- 4 takjes rozemarijn, naalden
- 1 ciabatta
- 1 snufje grof zeezout
Instructies
- Snij de bovenkant van de knoflookbol (zodat je de teentjes kunt zien zitten) en leg de bol in een vuurvast schaaltje.
- Bestrooi met een theelepel zout en een eetlepel olijfolie.
- Zet dit een uur in de oven bij 190 graden Celsius.
- Wanneer de knoflook uit de oven komt, laat je deze kort afkoelen en vervolgens knijp je de knoflook uit in een kommetje.
- Voeg hieraan 60 mL olijfolie toe en meng goed.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden.
- Snij het brood in met een mes, maar zorg dat de plakken aan elkaar blijven zitten (ongeveer een halve cm).
- Besmeer de zijden met het knoflook/olijfolie mengsel.
- Bestrooi het brood met de rozemarijn en 1 eetlepel grof zeezout. Besprenkel met een beetje olijfolie.
- Zet het brood in de oven en laat het brood 20 tot 25 minuten afbakken. Wanneer het brood te bruin dreigt te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie.
Geef een reactie