Chocolade pepernoten, wie vindt ze niet overheerlijk? Dit recept voor chocolade pepernoten pudding maakt van een heerlijke roompudding een Sinterklaas toetje. Lekker tot het laatste stukje!
Wie zoet is bakt lekkers. De sinterklaas week gaat van start, met deze week een keur aan lekkernijen. En we trappen af met deze chocolade pepernoten pudding. Chocolade pepernoten, want die zijn hier niet aan te slepen. Ik maakte voor dit recept de zak open, draaide me om en... weg. Leeg. Noppes, nada, niks meer. Geen kind meer te bekennen. Die zaten natuurlijk zoetjes de pepernootjes weg te smikkelen.
Maar gelukkig, dankzij mijn geheime voorraad (waar ik verder niets over kan zeggen want er lezen kleine oortjes mee) is het toch gelukt om deze pudding te maken. De room in de pudding is lichtzoet, maar niet te, want doordat je ook pepernoten met chocolade erdoor mengt heeft het dat niet nodig.
Omdat...
- je de puddingvorm vooraf omspoelt met water, lost de pudding makkelijker.
- je gelatine gebruikt is dit recept niet vegetarisch, maar wil je dat wel dan kun je agar agar gebruiken.
- je de gelatine toevoegt aan hete vloeistof lost hij goed op. Laat hem echter niet koken, want dan verliest hij bindkracht.
Recept Chocolade pepernoten pudding

Heb je deze chocolade pepernoten pudding gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolade pepernoten pudding
Apparatuur
- puddingvorm
- koelkast
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine
- 250 mL volle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 40 gram suiker
- 3 eetlepels karamelsiroop
- 500 mL slagroom
- 200 gram chocolade kruidnoten , grof gehakt
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Schenk in een pan de melk, vanille-extract, suiker en breng aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Meng goed met een garde.
- Schenk de karamelsiroop erbij en meng nogmaals door.
- Laat 30 minuten afkoelen naar kamertemperatuur.
- Klop vervolgens de slagroom stijf.
- Met een spatel meng je de pepernoten en het melkmengsel door de slagroom.
- Schenk de pudding in de vorm, dek die af met een deksel of folie en zet tenminste 3 uur in de koeling om op te stijven.
- Net voor het serveren stort je de pudding op een schaal. Versier met de rest van de pepernoten.
Geef een reactie