Dit recept voor Chinese Chow Mein met rundvlees is een topgerecht voor iedereen die van een snelle, makkelijke en smaakvolle maaltijd houdt. Dunne noedels, perfect gekookt, gemengd met rul gehakt en groenten.
De saus heeft een perfecte balans tussen zoet en hartig, met een vleugje umami. Dit gerecht zet je binnen 30 minuten op tafel, ideaal voor drukke doordeweekse avonden.
Makkelijk Chinees Chow Mein Recept met Zelfgemaakte Soja-Oestersaus
Ik liep pas in de supermarkt toen ik een verpakking met kant-en-klare Chinese Chow Mein zag staan. Een recept dat ik zelf graag maak, omdat het zo makkelijk en snel klaar is. En hoewel ik dit al jaren met grote regelmaat maak, bleek dat ik dat nog niet op mijn blog had staan. Daar gaat vandaag verandering in komen, want geloof mij, dit is veel lekkerder dan degene uit de supermarkt, heeft veel meer groenten en heel snel klaar.
Chinese Chow Mein is een gerecht dat makkelijk te maken is. Dit recept is zo lekker omdat het sappig rundergehakt combineert met knapperige groenten en smeuïge noedels. Alles omhult met een lekkere zelfgemaakte saus met typische ingrediënten uit de Aziatische keuken. Zoet en hartig en de saus kleeft om de noedels, groenten en het vlees en geeft alles veel smaak. Probeer het ook!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Saus
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 4 theelepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels oestersaus
- 4 eetlepels mirin
- 1 eetlepel suiker
- ⅛ theelepel gemalen witte peper
Chinese Chow Mein
- 500 gram eiermie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 5 tenen knoflook uitgeperst
- 500 gram rundergehakt
- 3 eieren
- 450 gram Chinese kool in reepjes gesneden
- 100 gram wortels in dunne reepjes gesneden (julienne)
- 75 gram taugé
- 3 stengels lente-ui bosui, in reepjes
Om de saus in te dikken:
- 4 theelepels maizena
- 4 eetlepels water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Saus
- Meng de sojasauzen, oestersaus, mirin, suiker en witte peper in een kom tot de suiker is opgelost. Zet dit even opzij.4 eetlepels lichte sojasaus, 4 theelepels Japanse sojasaus, 4 eetlepels oestersaus, 4 eetlepels mirin, 1 eetlepel suiker, ⅛ theelepel gemalen witte peper
Chinese Chow Mein
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en laat goed uitlekken.500 gram eiermie
- Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe. Roerbak die 30 seconde mee. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het bruin en rul is. Voeg 2 eetlepels saus toe en bak nog eens twee minuten.2 eetlepels zonnebloemolie, 5 tenen knoflook, 500 gram rundergehakt
- Giet de eieren in de pan en meng door het gehakt. Bak tot het gestold en gaar is.3 eieren
- Schud de kool en wortel toe en bak een tot twee minuten tot de kool begint te slinken. Voeg dan ook de taugé en de noedels toe en meng goed door.450 gram Chinese kool, 100 gram wortels, 75 gram taugé
- Meng de maizena met water tot een papje en giet dat bij het restant saus.4 theelepels maizena, 4 eetlepels water
- Meng de saus door de Chow mein en verhit een minuut.
- Voeg de lente-ui toe en roer alles nog een minuut door.3 stengels lente-ui
- Verdeel de Chow mein over de kommen en serveer.
Opmerkingen:
- Koelkast: Als je de Chow mein wilt bewaren, koel snel af en dek hem af. Je kunt dit maximaal drie dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Doe alles in diepvrieszakjes of bakjes. Zo kun je de Chow mein twee maanden bewaren. Laat het ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verhit olie in de pan en verwarm op gemiddeld vuur tot het goed heet is.
Geef een reactie