Deze ovenschotel met spinazie en gehakt maak je zonder pakjes en zakjes. Afgedekt met een romige aardappelpuree met roomkaas is dit ZO lekker! Dit is een heerlijk recept voor het avondeten, als je het jezelf makkelijk wilt maken, want je kunt dit prima voorbereiden. En je zult zien dat iedereen dit lekker gaat vinden.
Ovenschotel met Spinazie en Gehakt
Ovenschotels zijn supermakkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Zeker als je weet dat je weinig tijd hebt, want je maakt dit eenvoudig vooraf klaar en hoeft het alleen nog maar af te bakken. Een smaakvolle gehakt spinazie laag met een dikke laag aardappelpuree. Daarop verdeel je roomkaas en paneermeel voor een krokante en romige korst.
En dit recept is ook goed aan te passen. Heb je nog wat restjes groente, dan kun je die prima meebakken. Of meng ook nog wat champignons door de vulling. Je zult zien dat het lekker wordt. Smakelijk!
Top Tip
- Lekker! Voeg plakjes champignons aan de spinazie vulling toe. Ook lekker is om mais er doorheen te mengen.
- Zorg ervoor dat je de spinazie goed laat uitlekken. Anders krijg je een waterige vulling.
- Deze ovenschotel met spinazie en gehakt kun je prima voorbereiden. Maak hem een dag vooraf en bewaar in de koelkast. De dag erop hoef je hem alleen nog maar te bakken in de oven (bak dan 35 minuten in plaats van 30 minuten).
- Haal de roomkaas 30 minuten voor gebruik uit de koeling, zodat je hem makkelijker kunt verdelen.
Meer Makkelijke Ovenschotels
Wil je nog meer makkelijke ovenschotel recepten? Deze aardappel courgette ovenschotel met vis is superlekker. Of een Ovenschotel aardappel anders met gehakt. En deze Italiaanse Lasagne met Boerenkool en Worst is heerlijk verrassend.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1000 gram aardappelen
- 100 ml melk
- 30 gram boter ongezouten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui klein, gesnipperd
- 30 gram tomatenpuree
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram verse spinazie of bevroren
- 100 gram roomkaas
- 50 gram paneermeel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water gaar in 20 minuten.1000 gram aardappelen
- Verwarm ondertussen de melk met de boter.100 ml melk, 30 gram boter
- Pureer de aardappelen en roer de warme melk en boter erdoor.
- Verhit de olie in de pan en bak het uitje in drie minuten glazig.1 eetlepel zonnebloemolie, 1 ui
- Schep de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee.30 gram tomatenpuree
- Voeg het gehakt toe en rul tot het mooi bruin is.400 gram rundergehakt
- Doe spinazie bij het gehaktmengsel in de pan en roer goed door. Verwarm tot het is geslonken. Als het nog wat nat is, bak je het nog even tot het wat droger wordt.400 gram verse spinazie
- Lepel het spinazie-gehaktmengsel op de bodem van een ovenschaal.
- Schep daar de aardappelpuree bovenop en strijk het mooi glad.
- Verdeel de roomkaas over de aardappelpuree en bestrooi met het paneermeel.50 gram paneermeel, 100 gram roomkaas
- Bak gedurende 30 minuten in de oven.
Opmerkingen:
- Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje. Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Controleer of de aardappels gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Gaat hij er makkelijk, zonder weerstand, in dan is hij voldoende gekookt. Anders verleng je de kooktijd met twee minuten en herhaal je dit nogmaals.
Geef een reactie