Mijn oudste doet zijn communie. Een feest natuurlijk en na de kerk wil ik ook wat lekkers bij de koffie. Mijn idee: cupcakes met suikerbloemen.
Lieflijk, al moet mijn stoere boy daar natuurlijk niet aan denken. Alhoewel bloemen eten lijkt hem wel wat.
Vandaag met de voorbereiding begonnen met de suikerbloemen voor cupcakes. En zie hier het resultaat.
Niet slecht dacht ik zo. De lavendel cupcakes die ik met deze bloemen heb gemaakt, vind je hier.
- Neem verse, stevige bloemen. Zet ze in het water tot je ze gaat gebruiken. Slappe bloemen geven een slecht resultaat.
- Gebruik eetbare bloemen (niet alle bloemen zijn eetbaar) en biologische bloemen of uit je eigen tuin (wanneer je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt)
- Smeer het hele bloemblad, stengel en blaadjes (indien aanwezig) met het eiwit in. Sla geen stukje over.
- Meng het ei licht, maar klop het niet.
- Leg de bloemen op een bord of plaat en verplaats ze na een seconde of 10 nog even. Anders plakken de bloemen aan het bord vast en krijg je ze nooit meer los.
- Suikerbloemen zijn goed te bewaren op een droge plek. Ze blijven dan wel een paar maanden goed. Doe eventueel een zakje rijst bij de bloemen om water weg te vangen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSuikerbloemen voor cupcakes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 1 eiwit maat L
- 1 theelepel water
- suiker zeer fijn
- Eetbare bloemen onbespoten bloemen, in mijn geval viooltjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- De viooltjes afspoelen en laten drogen.
- Het eiwit licht mengen met het water (zie tips).
- Met een kwastje het eiwit op de blaadjes smeren.
- De suiker erover strooien (let op met klontjes).
- De bloemen een nacht laten drogen. (In een afgesloten opbergdoos zijn ze enkele maanden houdbaar.)
Opmerkingen:
- Neem verse, stevige bloemen. Zet ze in het water tot je ze gaat gebruiken. Slappe bloemen geven een slecht resultaat.
- Gebruik eetbare bloemen (niet alle bloemen zijn eetbaar) en biologische bloemen of uit je eigen tuin (wanneer je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt)
- Smeer het hele bloemblad, stengel en blaadjes (indien aanwezig) met het eiwit in. Sla geen stukje over.
- Meng het ei licht, maar klop het niet.
- Leg de bloemen op een bord of plaat en verplaats ze na een seconde of 10 nog even. Anders plakken de bloemen aan het bord vast en krijg je ze nooit meer los.
- Suikerbloemen zijn goed te bewaren op een droge plek. Ze blijven dan wel een paar maanden goed. Doe eventueel een zakje rijst bij de bloemen om water weg te vangen.