Zoete sappige stoofperen. Je maakt ze, maar wat doe je met het kookvocht? Niet weggooien! Maak er een lekkere champagne cocktail mee.
Bij de foodblogswap maken wij elke maand een gerecht van een andere blogger. En deze maand had ik de blog van Ohmydish toegewezen gekregen. Een blog dat voor mij bekend was, omdat zij vorige maand ook een recept van mij blogde bij de 100 best Thanksgiving recipes. Natuurlijk ben ik toen even verder gaan neuzen. Een leuke blog met hele lekkere recepten, waar ik er veel heb zien voorbijkomen die ik allemaal zou willen maken.
Dat was een lastige keuze, dus ben ik vervolgens, maar naar de tijd van het jaar gaan kijken. Zo tegen nieuwjaar hoort een mooie cocktail erbij. En in het thema drankjes vond ik een prickly pear cocktail: een cocktail gemaakt van cactusvijg.
Dat is alleen niet zo heel eenvoudig aan te komen, maar als je weet dat een cactusvijg naar peer smaakt, is de link naar dit recept zo gelegd.
En zo ontstond de stoofperen champagne cocktail, gemaakt van het kookvocht van stoofpeertjes met een beetje wodka en champagne. Op een gelukkig nieuwjaar!
Recept stoofperen champagne cocktail

Heb je deze stoofperen champagne cocktail gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Stoofperen champagne cocktail
Ingrediënten
Stoofperen siroop (en heerlijke stoofperen)
- 200 ml rosé wijn
- 200 gram suiker
- 1 citroen, sap
- 1 mandarijn, gehalveerd
- 1 theelepel vanille-extract
- 5 peperkorrels
- 1 theelepel anijszaad
- 1 theelepel oploskoffie
- 4 stoofperen, geschild
Cocktail
- 2 eetlepels stoofperen vocht
- 2 eetlepels wodka
- 100 ml champagne
Instructies
- Doe wijn, suiker, citroensap, mandarijn helften, vanille, peperkorrels, anijszaad en koffie in een steelpannetje200 ml rosé wijn, 200 gram suiker, 1 citroen, 1 mandarijn, 1 theelepel vanille-extract, 5 peperkorrels, 1 theelepel anijszaad, 1 theelepel oploskoffie
- Zet de stoofperen rechtop in de siroop. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Stoof 20 minuten.4 stoofperen
- Haal de stoofperen uit het sap en zeef het kookvocht. (bewaar de peren en het restant vocht voor heerlijke stoofpeertjes als toetje)
- Schenk in een champagneglas het stoofperenvocht, wodka en vul het aan met de champagne.2 eetlepels stoofperen vocht, 2 eetlepels wodka, 100 ml champagne
Opmerkingen
- Gebruik stevige, rijpe peren voor de lekkerste smaak.
- Ik maak stoofperen vaak van Gieser Wildeman peren (oftewel de echte stoofperen), maar het is zeker geen must. Je kunt elke peer die stevig is (bijvoorbeeld ook een Conference) stoven. Een stoofpeer uit de hand eten is trouwens geen aanrader. Ze zijn hard en droog, niet lekker en pas na lang stoven eetbaar.
- Koelkast: De stoofperen en het sap kun je tot maximaal drie dagen bewaren in een luchtdichte bewaardoos.
Adry Franse says
Heerlijk recept ook als spoom top
Andréa says
Wat een goed idee!