Kantonese kip met mie is een gerecht dat bij ons thuis altijd in de smaak valt. Vooral na een drukke dag vind ik het heerlijk om iets op tafel te zetten dat snel, gezond en lekker is. Met deze Kantonese kip met mie heb je in minder dan 30 minuten een makkelijke maaltijd dat iedereen lekker vindt.
Vandaag neem ik jullie mee in mijn keuken en laat ik je zien hoe je dit eenvoudige, smaakvolle recept maakt met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. 😍 Makkelijk koken - Puur genieten!

Jump to:
Heerlijke Kantonese Kip met Groenten en Mie
Doordeweeks is het vaak druk hier School, werk en sportclubs. Soms hebben we maar een half uurtje waarin iedereen thuis is. En dan wil ik het liefst iets eenvoudigs op tafel zetten. Dit recept is precies wat ik zoek. Binnen no-time staat deze maaltijd op tafel, en sindsdien staat het regelmatig op ons weekmenu.
Dit recept is flexibel. Je kunt er makkelijk extra groenten aan toevoegen of het een beetje aanpassen naar jouw eigen smaak.
Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat het je een gevoel van comfort geeft zonder uren in de keuken te staan. Het is een beetje van alles wat – mals gebakken kip, knapperige groenten en die heerlijke, lichtzoete Kantonese saus. En de mie? Die slurpen we er met plezier bij op!
Wat heb je nodig?

- Eiermie: Dit zijn dunne noedels die vaak gebruikt worden in de Aziatische keuken. Ze worden gemaakt van bloem en eieren en hebben een lichte zachte structuur. In de supermarkt is de gedroogde variant te koop. Je kunt ze ook vervangen door rijstnoedels of mihoen die gemaakt zijn van rijstmeel.
- Groenten: Witte kool, prei, lente-ui, rode ui en wortel zorgen voor een bite, vitamines en extra smaak.
- Kipfilet: Voor de Kantonese kip. Dit kun je ook vervangen door kipdijfilet.
- Smaakmakers: Koriander, paprikapoeder, chilipoeder, 5 kruidenmix, gember, kerriepoeder en knoflook geven een heerlijke smaak aan de kip en groenten.
- Sojasaus: Gekozen is voor Japanse saus, maar Ketjap Asin of lichte sojasaus zijn goede vervangers.
Bereiding

- Marineer de kip 15 minuten.
- Bak de kip in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
- Bak de groenten, eerst de ui en kool, vervolgens voeg je de prei toe en als laatste de wortel. Breng op smaak met kruidenmix.
- Voeg ook de mie toe en roerbak tot alles gemengd en warm is. Serveer de Mie met de kip.
Andréa's Tip
Dit gerecht kun je ook prima maken in een grotere portie, zodat je de volgende dag een snelle lunch hebt. Zo handig!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Snelle Kantonese Kip met Mie
Ingrediënten
Voor de marinade
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- ⅛ theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel vijf kruidenpoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Zout en peper , naar smaak
Voor de groente kruidenmix
- 2 theelepels kerriepoeder
- ½ theelepel gemalen gember
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Voor de Kantonese Kip met Mie
- 400 gram eiermie
- 400 gram kipfilets, in blokjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 prei, in reepjes gesneden
- 100 gram witte kool, in reepjes gesneden
- 150 gram wortels, julienne
- 50 ml water
- 2 stengels lente-ui, in ringetjes
Instructies
Voorbereiding
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.400 gram eiermie
Marineren
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer goed door.2 eetlepels Japanse sojasaus, ½ theelepel gemalen koriander, 1 theelepel paprikapoeder, ⅛ theelepel chilipoeder, 2 tenen knoflook, 1 theelepel vijf kruidenpoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, Zout en peper
- Voeg de kipblokjes toe en laat 15 minuten marineren.400 gram kipfilets
Kip bakken
- Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de gemarineerde kip goudbruin.2 eetlepels zonnebloemolie
- Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Groenten met Mie bereiden
- Veeg de pan schoon en de rest van de olie toe.
- Roerbak de rode ui en prei 5 minuten totdat ze beginnen te kleuren.1 rode ui, 1 prei
- Voeg de witte kool toe en bak nog eens 3 minuten mee.100 gram witte kool
- Doe de wortel erbij en roerbak nog 1 minuut.150 gram wortels
- Meng de kerriepoeder, gemberpoeder en geperste knoflook met 2 eetlepels Japanse sojasaus.2 theelepels kerriepoeder, ½ theelepel gemalen gember, 1 teen knoflook, 2 eetlepels Japanse sojasaus
- Voeg dit kruidenmengsel toe aan de pan met een scheutje water.50 ml water
- Laat het geheel even rustig meestoven zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg de gare mie toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
Serveren
- Schep de mie met groenten in een schaal en leg de gebakken kip bovenop.
- Bestrooi met de ringetjes lente-ui voor een frisse touch.2 stengels lente-ui
Opmerkingen
- Extra groenten: Voeg taugé, paksoi of champignons toe voor wat extra vulling en smaak.
- Pittig: Houd je van wat meer pit? Voeg een halve theelepel sambal of wat gedroogde chilivlokken toe aan de saus.
Als je weet dat je de kip gaat bewaren, hou de kip en mie dan apart. Meng ze pas bij het opwarmen.
- Koelkast: Bewaar in een afgesloten bakje tot 2 dagen.
- Diepvries: Vries de Kantonese kip met mie in een diepvrieszak of doos in. Zo blijft het tot 2 maanden goed.
- Opwarmen: Verhit wat olie in een pan en voeg de kip met mie toe en twee eetlepels water. Bak op middelhoog vuur tot het weer warm is.
Geef een reactie