Dit heerlijke Oreo IJs zal je versteld doen staan van de pure smaken. Het ijs, waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt, is ongelooflijk romig, luchtig en goed schepbaar. En met maar 3 ingrediënten ook nog eens snel en makkelijk te maken!
Oreo IJs Maken Zonder IJsmachine
Nu is mijn oudste tegenwoordig helemaal weg van Oreo ijs. Dat moest ik een keer proeven. Nou vond hij dat ik dat dan maar zelf moest maken. Tja, best wel een goed idee eigenlijk. De uitdaging: de ijsmachine was kapot, en dat betekent dat het dus zonder moest.
Geen enkel probleem want ik maak vaker ijs zonder ijsmachine. Belangrijk daarbij is dat de basis al voldoende lucht bevat (bijvoorbeeld opgeklopte slagroom). Daarnaast meng je het ijs af en toe als het in de diepvries staat. Daardoor worden de Oreo stukjes beter verdeeld. Dus heb ik een basis roomijs gemaakt en de Oreo in stukjes erdoor gemengd. Het resultaat: een superlekker ijsje. Ik kan me helemaal voorstellen waarom dit een favoriet is! En vanaf nu kun jij dit ook thuis makkelijk maken!
Wat heb je nodig voor Oreo-Icecream
Voor de bereiding van Roomijs met Oreo heb je de volgende 3! Ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Oreo Koekjes - Chocolade koekjes met een vanille vulling. Hak ze grof en meng ze door de slagroom heen. Wil je liever fijnere stukjes dan doe je de koekjes in een plastic zak en klop je de koekjes fijn met een deegroller. De Oreo koekjes kun je ook vervangen door andere (Oreo) koekjes.
- Slagroom - Door de slagroom op te kloppen naar yoghurt dikte sla je lucht op in de room, waardoor het roomijs een goede structuur heeft en makkelijk te scheppen is. Gebruik de slagroom zo koud mogelijk (dan wordt hij beter stijf en vriest hij makkelijker in.
- Suiker - Suiker is om het ijs te zoeten. Let op dat proeven weinig zin heeft, want het zal veel zoeter smaken in vergelijking met het ijs. Dat komt doordat de kou de zoetigheid afzwakt.
Hoe maak je Oreo Roomijs Zonder Machine
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- De basis - Doe de suiker bij de slagroom en meng tot yoghurtdikte.
- De koekjes - Hak de Oreo koekjes, grof of fijn en doe ze bij de basis.
- Voorzichtig mengen - Meng de koekjes voorzichtig met een spatel door het roommengsel. Daardoor hou je zoveel mogelijk lucht vast.
- IJs maken - Schenk het roommengsel voorzichtig in de diepvriesbak en roer door met een vork. Zet in de diepvries en laat tenminste 4 uur invriezen. Roer elke 30 minuten met een vork door het ijs, zodat de Oreo goed verdeeld blijft.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 70 gram suiker
- 100 gram Oreo koekjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breek de Oreo in grove stukken.100 gram Oreo koekjes
- Klop de slagroom met de suiker met een mixer lobbig.500 ml slagroom, 70 gram suiker
- Meng met een spatel de Oreo stukken door.
- Giet in een lage diepvriesdoos en zet in de diepvries.
- Roer elke 30 minuten door met een vork, zodat de Oreo goed door het ijs gemengd blijft. Herhaal dat 4 tot 5 keer.
Opmerkingen:
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte (de lucht die je normaal door het draaien van het ijs krijgt, zit nu al in de roombasis).
- Elke 30 minuten (totaal 4 tot 5 keer) roer je met een vork door het ijs. Daardoor verdeelt de Oreo zich goed door het ijs.
Geef een reactie