Rendang eieren, dit typisch Indonesische gerecht is super smaakvol en toch vegetarisch. Dit is één van mijn favorieten uit de Indonesische keuken.
Een nieuw jaar een nieuwe foodblogswap. Ik kreeg daarbij het blog Duizenden1dag toegewezen van Martine. En daar vond ik heerlijke recepten. Dat werd lastig kiezen, tot ik bij een heerlijke jeugdherinnering aankwam: Rendang eieren.
Terug in de tijd
Mijn buurvrouw was namelijk getrouwd met een van oorsprong Indonesische man. En elke verjaardag stond er een complete rijsttafel. En daar was ik dan ook echt aan toe, want de hele voorafgaande week waren de voorbereidingen al aan de gang en rook het waanzinnig.
En op de verjaardag zelf stonden er allemaal schalen vol met heerlijkheden, maar mijn favoriet was toch wel Rendang eieren. Ik was er alleen nooit achter gekomen hoe je ze moest maken, tot deze foodblog swap. Dus Martine heel hartelijk bedankt voor het delen van dit recept, ik heb er erg van genoten!
- Deze eieren zijn goed een dag tevoren te bereiden en zelfs nog wat lekkerder ook, doordat de smaken nog beter intrekken (wel in de koeling bewaren na het bereiden). Warm ze de dag zelf op laag vuur op.
- Gebruik niet al te verse eieren. Oudere eieren pellen makkelijker.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 10 eieren maat L
- 75 gram santen gemengd met 200 ml water
- 250 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel galangal powder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gember poeder
- 1 stengel sereh
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
- In een hapjespan schep je de santen, water, bouillon, sambal, laos, koenjit en gemberpoeder. Kneus de Sereh en leg die er bovenop.
- Kook het mengsel 10 minuten.
- Pel ondertussen de eieren en prik gaatjes in de eieren met een saté prikker.
- Leg de eieren bij de saus en schep wat saus over de eieren.
- Laat de eieren 20 minuten stoven, totdat de saus indikt.
- Schep daarbij om de 5 minuten de saus op de eieren, zodat deze goed van smaak worden.
Opmerkingen:
- Deze eieren zijn goed een dag tevoren te bereiden en zelfs nog wat lekkerder ook, doordat de smaken nog beter intrekken (wel in de koeling bewaren na het bereiden). Warm ze de dag zelf op laag vuur op.
- Gebruik niet al te verse eieren. Oudere eieren pellen makkelijker.
Geef een reactie