Een heerlijke spaghetti waarbij je de smaken uit de Japanse keuken heerlijk combineert met de Italiaanse. Klinkt spannend? Inderdaad en ook heel erg lekker. Probeer het recept voor Miso Spaghetti snel zelf.
Wij hadden thuis ontzettend veel zin in een heerlijke lichte pasta en ik heb miso basis voor soep gebruikt in dit superlekkere recept. Miso is een mengsel van gefermenteerde sojabonen gemengd met zout en koji en soms nog wat andere ingrediënten. En dus de basis van een miso soep, maar je kunt het ook als smaakmaker gebruiken zoals bij deze spaghetti.
Hoewel het lijkt dat door de kleine hoeveelheid ingrediënten de smaak wat flauw is, is dit een supersnel en heerlijk gerecht. En de Miso saus pimpt het helemaal op. Leuk deze Japans Italiaanse maaltijd.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Miso spaghetti
Apparatuur
- wok
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 250 gram spekreepjes
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel miso soep pasta
- 125 gram mozzarella
- 10 gram peterselie, verse
Instructies
- Breng water aan de kook voor de spaghetti.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen.
- Bak de spekjes in een droge wok uit.
- Bak het sjalotje 2 à 3 minuutjes mee.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht.
- Doe 1 eetlepel spice paste in de pan bij de spekjes en schenk het kookvocht erbij.
- Roer alles goed door en meng dan de spaghetti door de saus.
- Serveer in een mooie schaal en breek de mozarella op de spaghetti.
- Strooi wat verse peterselie erover.
Geef een reactie