Een heerlijke spaghetti waarbij je de smaken uit de Japanse keuken heerlijk combineert met de Italiaanse. Klinkt spannend? Inderdaad en ook heel erg lekker. Probeer het recept voor Miso Spaghetti snel zelf.
Wij hadden thuis ontzettend veel zin in een heerlijke lichte pasta en ik heb miso basis voor soep gebruikt in dit superlekkere recept. Miso is een mengsel van gefermenteerde sojabonen gemengd met zout en koji en soms nog wat andere ingrediënten. En dus de basis van een miso soep, maar je kunt het ook als smaakmaker gebruiken zoals bij deze spaghetti.
Hoewel het lijkt dat door de kleine hoeveelheid ingrediënten de smaak wat flauw is, is dit een supersnel en heerlijk gerecht. En de Miso saus pimpt het helemaal op. Leuk deze Japans Italiaanse maaltijd.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 250 gram spekreepjes
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 eetlepel miso soep pasta
- 125 gram mozzarella
- 10 gram platte peterselie
Instructies
- Breng water aan de kook voor de spaghetti.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen.400 gram spaghetti
- Bak de spekjes in een droge wok uit.250 gram spekreepjes
- Bak het sjalotje 2 à 3 minuutjes mee.1 sjalotje
- Giet de spaghetti af, en bewaar 200 ml kookvocht.
- Doe 1 eetlepel miso pasta in de pan bij de spekjes en schenk het kookvocht erbij.1 eetlepel miso soep pasta
- Roer alles goed door en meng dan de spaghetti door de saus.
- Serveer in een mooie schaal en breek de mozzarella op de spaghetti.125 gram mozzarella
- Strooi wat verse peterselie erover.10 gram platte peterselie











Geef een reactie