Het recept voor deze simpele maar o zo lekkere hagelslag cake is een schot in de roos. Boterzacht, knapperige korst en heerlijke chocolade. Tip top in orde! En slechts 6 ingrediënten!
Het hagelt, het hagelt, grote vlokken hagelslag!!! Zoals je op het blog kunt zien is het maken van cake een van mijn favoriete tijdverdrijven. Natuurlijk kook ik elke avond en maak ik lunches en ontbijtjes, maar bakken, dat blijft top.
Taarten vind ik ook leuk om te doen, maar die extra pondjes die ik daarmee verzamel maken het bakken van taarten net iets minder aantrekkelijk. Een cake daarentegen is vaak snel klaar en voor mijn gevoel net iets minder calorierijk (als ik het tenminste bij dat ene dunne plakje kan houden).
Pure, melk of kwinkslag hagelslag?
Je kunt de hagelslag cake natuurlijk prima maken met pure hagelslag of juist melkchocola, maar wij zijn hier dol op kwinkslag. En dus ging die in de cake.
- Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur dan wordt je beslag (en de cake) luchtiger.
- Smeer de cakevorm in met boter in en bestuif vervolgens met bloem. Daardoor kun je de cake beter uit het blik verwijderen. Klop wel het teveel aan bloem uit het blik anders krijg je van die lelijke witte vlekken op de buitenkant.
- Laat de cake 5 minuten laat staan na het bakken en haal hem dan pas uit het bakblik. Hij krimpt door het afkoelen een beetje waardoor hij makkelijker loskomt uit de vorm.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- cakeblik 26 cm
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram hagelslag kwinkslag, puur of melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Beboter een cakeblik (26 cm) en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het blik.
- Smelt de boter op laag vuur en laat een beetje afkoelen.200 gram boter
- Meng de suiker met de eieren en het vanille-extract en mix op de hoogste snelheid 3 minuten.200 gram suiker, 4 eieren, 1 theelepel vanille-extract
- Zet de mixer laag en mix het zelfrijzend bakmeel erdoor.200 gram zelfrijzend bakmeel
- Meng tenslotte de gesmolten boter erdoor.
- Schudt de hagelslag boven het beslag en meng met een spatel erdoorheen.50 gram hagelslag
- Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven.
- Bak 70 minuten tot de cake gaar is.
- Laat 5 minuten rusten en los dan de cake uit het blik.
- Laat verder afkoelen op een rooster.
Opmerkingen:
- Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur dan wordt je beslag (en de cake) luchtiger.
- Smeer de cakevorm in met boter in en bestuif vervolgens met bloem. Daardoor kun je de cake beter uit het blik verwijderen. Klop wel het teveel aan bloem uit het blik anders krijg je van die lelijke witte vlekken op de buitenkant.
- Laat de cake 5 minuten laat staan na het bakken en haal hem dan pas uit het bakblik. Hij krimpt door het afkoelen een beetje waardoor hij makkelijker loskomt uit de vorm.
Geef een reactie