Naast diverse vleesrecepten wil ik ook graag wat anders bakken bij het gourmetten. Dit gourmet recept krieltjes zijn heerlijk gekruid en heel geschikt voor de gourmet.
Naast lekker vlees vind ik het altijd leuk om bij het gourmetten ook wat anders te maken. Natuurlijk serveer ik vers stokbrood, romige kruidenboter, een bowl met verse fruitsalade (afhankelijk van het seizoen), een heerlijke salade en sausjes. Die sausjes zul je in de komende posts voorbij zien komen. En naast de vegetarische aubergine burger, zijn deze krieltjes een succes.
Omdat...
- je krieltjes gebruikt die al zijn voorgekookt hoef je niet zo lang te bakken op de gourmet.
- je de aardappeltjes al een uurtje te voren kruid, nemen ze de smaken goed op.
- je in de marinade wat olie gebruikt is extra olie toevoegen aan het pannetje niet meer nodig.
Gourmet recept krieltjes
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gourmet recept krieltjes
Apparatuur
- koelkast
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
- 450 gram krieltjes , voorgekookt
- zeezout, naar smaak
Instructies
- Meng in een grote kom de olie met de tijm, oregano en rozemarijn.
- Schep de krieltjes door het olie mengsel.
- Dek af en zet minimaal 1 uur in de koeling om op smaak te komen.
Bij het gourmetten
- Smelt wat boter in het pannetje
- Bak de krieltjes in het pannetje tot ze een krokant korstje hebben.
- Bestrooi na het bakken met het zeezout naar smaak.
Geef een reactie