Een lekkere variant deze kaneel honing creme brûlée, met de warme kaneel en de friszoete honing. En met dit recept gaat je custard zeker niet mislukken.
Ben jij ook zo dol op een goede crème brûlée? Dan vind je deze variant waarschijnlijk ook lekker, met de warme kaneel en de friszoete honing. En met dit recept gaat je custard zeker niet mislukken. Romig onder het knapperige suikerlaagje. Een lekker en leuk toetje: kaneel honing crème brûlée.
Recept kaneel honing crème brûlée

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kaneel honing crème brûlée
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Crème brûlée
- 500 ml slagroom
- snufje zout
- 2 eetlepels honing
- 6 ei dooiers, maat L
- 4 eetlepels suiker
Topping
- 2 eetlepels bruine suiker
- ½ theelepel kaneel
Instructies
Crême brûlėe
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Zet een braadslede in de oven.
- Kook water in de waterkoker.
- Breng in een steelpan de slagroom, melk, honing en snufje zout op laag vuur aan de kook.
- In een tweede kom meng je de eidooiers met de suiker. Klop met een garde tot de eidooiers lichtgeel en luchtig zijn.
- Giet het hete melkmengsel druppelsgewijs bij de eieren, terwijl je met een garde roert.
- Giet de custard in ramekins en zet die in de oven in de braadpan. Schenk daar heet water bij, zoveel dat het water tot de helft van de ramekins staat.
- Laat dat in de oven 35 minuten sudderen.
- Haal de ramekins voorzichtig uit de braadslee en laat de custard 15 minuten staan.
- Zet dan in de koeling en laat de custard helemaal afkoelen (minimaal 2-3 uur).
Voor het serveren
- Meng de bruine suiker en de kaneel door elkaar en strooi over de custard.
- Met een brander brandt je de suiker tot een krokante karamel laag. Heb je geen brander gebruik dan de grill van je oven en plaats de ramekins daar kort onder (blijf er bij in de buurt).
Geef een reactie