Dit Simpele Broodje gerookte zalm met roomkaas en rucola is één van de meest lekkere lunchgerechten die ik ken. De zoute zalm met de smeuïge roomkaas met heerlijke kruiden op een knapperig maïsbroodje (dat nog warm is omdat het net uit de oven komt). Na deze lunch kun je er weer een hele dag tegenaan!
Broodje Gerookte Zalm met Roomkaas
Een heerlijk lunch recept dat ook nog eens heel simpel te maken is. Een fris mais broodje met gerookte zalm, zelfgemaakte roomkaas met kruiden en peperige rucola.
Dit broodje maak je in een oogwenk. Als je broodjes aan het bakken zijn, dan maak je ondertussen de kruiden roomkaas. Hoewel naturel roomkaas een heerlijk combinatie is met gerookte zalm, zul je proeven dat de bieslook en peterselie net wat extra's geven. Een lunch waarmee je jezelf verwent, en een aanrader als je luncht met vrienden!
Wat heb je nodig voor een broodje zalm roomkaas
Voor de bereiding van dit knapperige broodje met zalm en roomkaas heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
Welke roomkaas gebruik je?
Bij dit recept is gekozen voor een naturel roomkaas, die je zelf op smaak brengt met bieslook, peterselie en een paar druppels citroen. Wil je het jezelf heel makkelijk maken dan kun je ook kruiden roomkaas van bijvoorbeeld Philadelphia kopen. Wil je lactose-vrij gebruik dan een vegan of lactose-vrije roomkaas.
Broodjes die geschikt zijn voor zalm en roomkaas
Zoals je kunt zien zijn maisbroodjes (die je zelf afbakt of kant-en-klaar koopt) een goed broodje voor dit zalm-roomkaas beleg. Maar een croissantje (heel elegant), stokbrood of een bagel combineren ook heel erg goed met de topping.
Welke zalm gebruik je?
Gebruik koud gerookte zalm, bijvoorbeeld een Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm. Dit zijn dun gesneden stukken zalm, die je zelf verder wat kleiner snijdt. Wil je het jezelf heel makkelijk maken dan kun je ook plakken zalm kopen.
Hoe maak je een broodje zalm-roomkaas
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Meng de roomkaas met de fijngesneden peterselie, bieslook, peper en citroensap. Smeer dit kruiden roomkaas mengsel rijkelijk op één helft van het broodje. Bedek dat met plakken zalm. Daarop wat verse rucola en top het af met het kapje. Serveer meteen!
- Zwangere vrouwen - rauwe vis kan de listeria bacterie bevatten, wat gevaarlijk is voor ongeboren kinderen. Geen rauwe zalm dus tijdens een zwangerschap. (De enige uitzondering is als je de rauwe zalm verhit tot boven de 75 °C).
- Ook lekker - Voeg nog wat dunne plakjes avocado toe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas naturel
- 10 gram bieslook gesnipper
- 10 gram peterselie fijngesneden
- ⅛ theelepel peper
- ½ theelepel citroen sap
- 2 broodjes mais, croissant of bagels, opengesneden
- 100 gram zalm dungesneden
- 25 gram rucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de roomkaas met bieslook, peterselie, peper en citroensap.200 gram roomkaas, 10 gram bieslook, 10 gram peterselie, ⅛ theelepel peper, ½ theelepel citroen
- Bestrijk de broodjes rijkelijk met roomkaas.2 broodjes
- Leg daarop de helft van de zalm.100 gram zalm
- Bedek met rucola en het kapje.25 gram rucola
- Serveer meteen.
Geef een reactie