Een elegant alternatief, de alcoholvrije spoom Sgroppino. Een twist op de klassieke sgroppino, bekend om zijn verfrissende sprankeling. Nog steeds met fris sorbetijs, bruisende bubbels, maar dan zonder alcohol. Dat wordt genieten tijdens de feestdagen!
Alcoholvrije Scroppino
Ik hou ervan om een spoom te serveren tijdens een dinertje. Een fris drankje tussendoor dat de smaken van de verschillende gangen neutraliseert. Romig door ijs, en een bubbel van bijvoorbeeld Prosecco of Champagne. Ik heb dan ook al verschillende spooms op mijn blog. Denk aan een Kerst Scroppino met limoen of een spoom van granaatappel yoghurt ijs met Prosecco.
Het geheim van de spoom ligt in de perfecte balans van ingrediënten en het samenbrengen van die smaken.
Scroppino zonder Alcohol met Citroenijs
Door het sorbetijs samen met de 7 Up te blenden krijg je een romig sprankelend drankje. Een zijdezachte mix van smaken. Aan de Sgroppino voeg ik wat granaatappelpitjes toe die verfrissend knapperig zijn. En de chocolade rasp geeft een subtiele zoetheid die weer lekker is bij de citroen.
Om het een feestelijk tintje te geven, leg ik er een takje rode bessen in en een blaadje munt voor een mooi contrasterend effect. Een drankje dat niet alleen lekker is, maar er ook mooi uit ziet.
Dit is mijn nieuwe favoriet die ik deze feestdagen ga delen met mijn familie. Proost op een elegant drankje zonder alcohol.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 bol citroensorbet
- 100 ml 7 Up
- 1 theelepel granaatappelpitjes
- witte chocolade geschaafd
Garnering:
- 1 takje rode bessen
- 1 blaadje verse munt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Combineer de citroensorbet en 7 Up in een blender of hoge maatbeker.1 bol citroensorbet, 100 ml 7 Up
- Pureer tot een gladde massa met een staafmixer.
- Schenk de mix in glazen. Bestrooi met granaatappelpitjes. Rasp witte chocolade over de sgroppino.1 theelepel granaatappelpitjes, witte chocolade
- Garneer met een takje rode bessen en een blaadje munt.1 takje rode bessen, 1 blaadje verse munt
Geef een reactie