Quiches zijn verrukkelijk. Makkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht bij de maaltijd als lunch of als hapje. Deze vegetarische mini quiche lorraine is daar geen uitzondering op.
Ik vind het altijd heerlijk om de tafel mooi te dekken. Het eten is natuurlijk belangrijk, maar een mooi gedekte tafel kan zoveel sfeer meegeven. Ook de tafel pas ik aan aan de seizoenen, qua kleur en decoraties met planten en bloemen. Tulpen in het voorjaar, noten en pompoenen in het najaar. Veel bloemen haal ik daarbij uit mijn eigen tuin. Heerlijk vers en zo ziet het er altijd mooi uit. Op dit moment staan de rozen al voor een deel in bloei. De papaverbollen en irissen zijn volop in bloei en 1 van de in mijn ogen mooiste planten, de pioenroos, begint zijn grote knoppen te vormen. Het lijkt al bijna of ze open gaan.
Recept Vegetarische mini quiche Lorraine
Heb je deze vegetarische mini quiche Lorraine gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Vegetarische mini quiche lorraine
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 10 vellen filodeeg
- 3 eetlepels boter , gesmolten
- ½ sjalotje
- 10 gedroogde tomaten
- 5 eieren , maat L
- snufje zout
- 200 mL yoghurt
- 100 gram kaas , geraspt, belegen
- zout en peper , en nootmuskaat
- basilicum , garneren met reepjes basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Halveer de filodeeg velletjes (zodat je twee vierkantje velletjes deeg krijgt).
- Vet 5 bakjes van de cupcakevorm in met gesmolten boter.
- Leg in elk een vierkant velletje filodeeg.
- Bestrijk dat met gesmolten boter en herhaal dat, zodat je in totaal 4 lagen dik filodeeg in het bakje krijgt.
- Snipper het sjalotje heel fijn en snijdt de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Verdeel het gesnipperde sjalotje, de fijngesneden tomaatjes en de geraspte kaas over de bakjes.
- Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en breng dat op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Giet het eimengsel in de filodeegbakjes, zodat ze mooi gevuld zijn.
- Zet ze in de oven en bak ze in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar.
Tessa says
Ze staan in de oven, we zijn heel benieuwd!