In dit varkenshaas recept wordt de cactusvijg gebruikt voor de saus. De cactusvijg met zijn stekelige buitenkant heeft een zoetzure smaak. Gecombineerd met de smaakvolle ingrediënten in de saus een boeiende saus voor de malse varkenshaas.
De cactusvijg, met zijn stekelige buitenkant ook niet een van de meest gangbare fruitsoorten (je zou al handschoenen in de winkel moeten aantrekken). Maar ja, als je er zoveel moeite voor wilt doen, dan moet het toch wel lekker zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De cactusvijg heeft een lichtzure smaak dat toch wel het meest dicht in de buurt komt van een sappige peer. En gecombineerd met de vele smaakmakers in de saus wordt dit echt een aanvulling op de varkenshaas.
Tips varkenshaas recept met cactus vijgen saus
- De cactusvijg bewaar je in de koelkast. Hij is echter het meest zoet op kamertemperatuur, dus laat hem voor gebruik even op smaak komen;
- Om hem te bereiden pak je hem heel voorzichtig vast (eventueel een doekje eromheen) en snijdt hem doormidden. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Wanneer je varkenshaas bereidt bak je hem volgens het recept aan. Om het vlees nog malser te krijgen, laat je hem na het bakken rusten zodat de sappen zich goed over het vlees kunnen verdelen.
Varkenshaas recept met cactusvijgensaus
Heb je deze varkenshaas met cactusvijgen sausgemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Varkenshaas met cactusvijgen saus
Ingrediënten
- 600 gram varkenshaas, in 4 gelijke stukken
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olie
- zout en peper , naar smaak
- 2 cactusvijgen
- ¼ chili peper , zonder zaden, in kleine stukjes gehakt
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel appelcider azijn
- snufje zout
- 1 laurierblaadje , vers, in stukjes gesneden. Anders 1 laurierblaadje gedroogd gebruiken
- 80 ml water
Instructies
- Leg de varkenshaas een kwartier voor je gaat bakken uit de koeling. Zo wordt hij mooi egaal gaar
- Doe de boter en olie in een pan en laat dat goed heet worden.
- Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak de varkenshaas aan iedere kant mooi bruin op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en laat het nog 12 tot 15 minuten garen.
- Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
- Maak de cactusvijgen saus door de vijgen te schillen (met bijvoorbeeld een dunschiller). Doe vooral handschoenen aan, ze prikken lelijk!
- Snij de cactusvijgen in kleine stukjes.
- Doe ze in een pan met het laurierblaadje, pepertje, suiker, appelciderazijn, zout en water.
- Breng aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer ⅓.
- Zeef de saus.
- Serveer de varkenshaas met de saus.
Geef een reactie