Valentijns cake, wat een verrassing voor je lief. De boodschap is meteen duidelijk en hij of zij zal blij verrast zijn met dit heerlijke cadeau.
14 Februari is het weer zover! Valentijnsdag. Een commerciële dag, ja dat klopt, maar waarom niet? Waarom zou je je lief niet laten weten dat je van hem houdt. Natuurlijk kun je dat het beste elke dag doen (dat lijkt me nogal logisch), maar een dagje de spotlight erop is toch ook niet zo verkeerd.
Je kunt natuurlijk een hartstikke leuk en persoonlijk cadeau kopen, maar is je budget iets minder toereikend en hou je van bakken, dan is deze valentijnscake misschien wel echt iets voor jou. Gemaakt met een kern van frambozenpuree in een laagje boerencake.
Mijn Valentijn vond hem in ieder geval lekker!
🥘 Andere lekkere recepten
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal, volg mijn kanaal zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste video's. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Valentijns cake
Equipment
Ingrediënten
Frambozen cake
- 400 gram frambozen diepvries
- 180 gram roomboter ongezouten
- 140 gram suiker
- 2 eieren maat L
- 225 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
Roombotercake
- 250 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 3 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels melk
- 280 gram bloem
- 20 gram bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
Notes
Instructies
Frambozencake
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de frambozen in een steelpan en laat 10 minuten zacht sudderen.
- Zet een zeef op een schaal en schenk de frambozen in de zeef. Duw met een lepel zo veel als mogelijk frambozenvocht uit de frambozen.
- Meet de hoeveelheid vocht. Is het meer dan 40 mL kook dan het frambozensap terug op laag vuur. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix ongeveer 2 minuten tot het lichtgeel van kleur is geworden.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, terwijl je blijft mixen.
- Schenk het frambozensap erbij en roer nogmaals goed door.
- Zet de mixer laag en voeg de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe.
- Schenk het beslag in een cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
- Laat 5 minuten afkoelen, waarna je de vorm verwijdert. Laat verder afkoelen naar kamertemperatuur.
- Snij de cake in plakken en druk met een hartjesvorm uit elke plak een hartje.
- Bewaar ze in een luchtdichte verpakking tot gebruik.
Roombotercake
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix ongeveer 2 minuten tot het lichtgeel van kleur is geworden.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, terwijl je blijft mixen.
- Schenk de melk erbij en roer nogmaals goed door.
- Zet de mixer laag en voeg de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe.
- Schenk het beslag ongeveer 0.5 cm dik in de cakevorm.
- Pak de frambozen cake hartjes en zet ze rechtop achter elkaar in de vorm.
- Schenk de rest van het beslag langs en op de hartjes, zodat die ingesloten zijn. (Het beslag komt misschien aan de zijkanten niet helemaal tot boven toe, maar door het rijzen in de oven komt dat goed.)
- Laat 5 minuten afkoelen, waarna je de vorm verwijdert. Laat verder afkoelen naar kamertemperatuur.
Geef een reactie