Stoofpeertjes horen bij de herfst. En in plaats van bessensap is hier een zoet bruin bier gebruikt. Dit bier karameliseert tot een dikke siroop en de specerijen maken het af.
Ik legde de hand op stoofpeertjes. Inderdaad die horen echt bij dit seizoen. Normaal maak ik ze met bessensap, maar deze keer besloot ik om ze te stoven in een heerlijk bruin biertje. Dat biertje karameliseerde in de pan en leverde een heerlijke stroperige saus op, dat mooi combineerde met de zoete peren. Een bolletje vanille ijs erbij en het nagerecht was af.
Omdat...
- je bier gebruikt voeg je sinaasappel toe in plaats van citroen, wat mooi combineert met de smaak van het donkere bier.
- je geen pitten wilt eten, boor je met de appelboor de pitten uit de onderkant, nadat je ze geschild hebt. Zo hou je toch de vorm van de peren, maar eet je de pitten niet op.
- je een egaal gestoofd peertje wilt, draai je ze elk uur in het vocht.
Recept stoofpeertjes in bier

Heb je deze Stoofpeertjes in bier gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Stoofpeertjes in bier
Ingrediënten
- 330 ml bier , bruin
- 8 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 stoofperen , Geiser Wildeman
- 3 stokjes kaneel
- 3 kruidnagels
- 1 sinaasappel , stukje schil van 5 cm
Instructies
- Meng het bier met de suiker en het vanille-extract in een steelpan.
- Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.
- Met de appelboor, boor je de pitten uit de stoofperen.
- Zet de peren rechtop in een pan.
- Leg de kaneel, kruidnagels en schil in het vocht.
- Laat het vocht langzaam aan de kook komen.
- Zet het vuur laag en leg de deksel schuin op de pan.
- Laat ongeveer 3 uur stoven, kijk om het half uur of de peertjes nog bedekt zijn met vocht en draai ze anders om.
- Zet het vuur uit en laat de peertjes afkoelen.
- Zet ze in een schaal en schep de saus erbij.
Geef een reactie