Lasagne met spinazie en gerookte kip. Lasagne is een superlekkere Italiaanse ovenschotel, met veel variaties. Dit recept met kip en mascarpone tomaten saus is heerlijk romig en extra lekker door de gerookte kip en spinazie.
We eten minimaal één keer in de week Italiaans. Minimaal, want ik ben er nogal dol op. Gelukkig voor mij zijn er meer personen (in tegenstelling tot Indiase curries) die graag Italiaans eten binnen ons gezin.
Wat ik zelf lekker vindt is lasagne. Natuurlijk is de originele met Bolognaise saus heerlijk. Het recept heb ik dan ook eerder hier geblogd. Maar deze variant maak ik ook graag. Heerlijk de zilte kip, gecombineerd met de romige mascarpone. En spinazie als extra vitamines.
Een hele andere smaak en zeker zo lekker. Natuurlijk deel ik dat recept ook met jullie. Ik hoop dat jullie hier ook zo van gaan genieten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 400 gram spinazie ontdooid
- Italiaanse kruiden tijm, rozemarijn, basilicum
- laurierblaadje
- 1 ui klein
- 1 teentje knoflook
- 60 gram tomatenpuree
- 400 gram gepelde tomaten
- 400 gram gezeefde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 125 gram mascarpone
- 250 gram gerookte kip reepjes
- 6 lasagne bladen
- 125 gram mozzarella
- 50 gram oude kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Mascarpone tomaten saus
- Snij het uitje klein.
- Pers de knoflook uit.
- Pak de hapjespan en doe daar een scheutje olijfolie in.
- Zet de pan op een grote pit op laag vuur.
- Doe het uitje erin en bak 3 minuten.
- Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
- Pak een koekenpan. Open de blikjes tomatenpuree en doe die in de koekenpan. Zet de koekenpan op een kleine pit op laag vuur.
- Roer met de pollepel goed door en bak de puree ongeveer 3 minuten. Ruik of de tomatenpuree goed is. Ruikt hij nog zuur dan moet hij nog iets langer bakken, anders is hij klaar.
- Zet dan het vuur uit en doe de uitjes/knoflook bij.
- Pak de hapjespan en doe daar een beetje olie in.
- Schep daar de verzamelde kruiden, zout en peper en het tomatenpuree mengsel erbij, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten.
- Leg hier het laurierblaadje op.
- Strooi ook de suiker erbij.
- Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
- Roer af en toe door de pan.
- Zet het vuur uit en roer de mascarpone erdoor.
- Lasagne bereiden
- Verwarmd de oven voor op 220 graden Celsius.
- Schep de helft van de spinazie in de schaal en verdeel de helft van de gerookte kip erover.
- Schep ⅓ van de mascarpone tomaten saus in de ovenschaal.
- Bedek met een laag lasagnebladen. Herhaal dit nogmaals.
- Schep als laatste de tomaten mascarpone saus op de bladeren en bestrooi met geraspte kaas of plakjes mozzarella (of een combinatie hiervan).
- Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Sylvia says
Gebruik je hier verse of gedroogde lasagnebladen voor?
Andréa says
Ik gebruik gedroogde lasagnebladen, maar je kunt ook verse gebruiken.