Deze kip met broccoli in hoisinsaus is het perfect recept voor een drukke doordeweekse avond. Knapperige broccoli en malse kip in een heerlijke zoet-hartige hoisinsaus. Binnen 30 minuten staat het op tafel, en het zit boordevol smaak! Dit gerecht is niet alleen snel klaar, maar ook een favoriet bij het hele gezin.
Jump to:
Makkelijke Kip-Broccoli Roerbak met Honing en Gember
De eerste keer dat ik hoisinsaus gebruikte, was ik meteen fan. Deze Kantonese saus is gemaakt van sojabonenpasta en heeft een zoete, zoute, en hartige smaak. Ideaal voor wokgerechten zoals deze roerbak met kip en broccoli.
Het is licht, makkelijk te maken, en de combinatie van hoisinsaus, gember en sojasaus geven het een lekkere Aziatische twist. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel - perfect voor drukke dagen. Wil je variëren? Voeg dan extra groenten toe of vervang een ingrediënt naar jouw smaak. Ik weet zeker dat je dit vaker gaat maken!
Wat heb je nodig?
- Kipfilet: In plaats van kipfilet kun je ook kipdijfilet gebruiken.
- Broccoli: Voor dit recept gebruik je verse of diepvries broccoli die je beetgaar kookt voordat je hem toevoegt.
- Gember, Knoflookpoeder, zout en peper: Specerijen die dit gerecht op smaak brengen.
- Maizena: Door de kip met maizena te coaten, blijft de kip mals en sappig.
- Japanse sojasaus: Geeft een zoute smaak aan de saus. Je kunt het ook vervangen door Ketjap Asin of lichte sojasaus.
- Hoisinsaus: Een zoete saus op basis van sojabonenpasta. In dit recept voeg je het toe voor de zoete smaak en zou je het ook kunnen vervangen door Ketjap Medja (de smaak is dan wel iets anders).
Bereiding
- Marineer de kip in een mengsel van maizena, zout, peper en knoflookpoeder. Giet olie in een pan en doe de kipstukjes erbij. Kook de broccoli ondertussen beetgaar.
- Bak tot de kipstukjes goudbruin en gaar zijn.
- Voeg dan de sojasaus, honing, hoisinsaus, gember en appelciderazijn toe en bak 1 minuut mee.
- Zet het vuur uit en voeg de broccoli toe. Meng goed door en serveer!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 60 gram maizena
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 400 gram broccoli in roosjes
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 2 theelepels verse gember geraspt
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels honing
Garnering
- sesamzaadjes
- lente uitjes in reepjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pak een diepvrieszak en doe daar de maïzena, zout, peper en knoflookpoeder in. Voeg de kipblokjes toe aan het zakje. Sluit het zakje goed en schud het heen-en-weer totdat alle kipstukjes bedekt zijn met een laagje maïzena.½ theelepel zout, ½ theelepel peper, 1 theelepel knoflookpoeder, 60 gram maizena, 500 gram kipfilet
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes in porties totdat ze goudbruin en gaar zijn. Zet ze even apart.4 eetlepels zonnebloemolie
- Kook ondertussen de broccoliroosjes in een pan met kokend water gedurende 4-5 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Giet de broccoli af.400 gram broccoli
- Doe de hoisinsaus, geraspte gember, appelciderazijn, sojasaus en honing in dezelfde koekenpan waar je de kip in hebt gebakken. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes koken.3 eetlepels hoisinsaus, 2 theelepels verse gember, 1 eetlepel appelcider azijn, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels honing
- Voeg de gebakken kip en de gekookte broccoli weer toe aan de pan met saus. Meng alles goed door elkaar, zodat de saus mooi verdeeld is.
- Garneren en serveren: Strooi er wat sesamzaadjes en fijngesneden lente-uitjes overheen voor extra smaak en een mooie presentatie.sesamzaadjes, lente uitjes
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar het afgedekt in de koelkast, maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries in een diepvrieszak of doos in, tot 2 maanden houdbaar.
Geef een reactie