De sour sherry cocktail is een lekkere cocktail, romig door de eiwitten, lichtzuur door de citroen en gezoet door de suiker. Gemengd met deze lekkere wijn krijg je een heerlijke cocktail. Een mooie signature drink voor elk diner.
Sherry is een ondergewaardeerde wijnsoort. Populair in de jaren 70, waar het een chique gebruik was om de sherry aan de soep toe te voegen, is het nu een drank die minder en minder populair wordt.
Eigenlijk zonde want het is een mooie Spaanse wijn afkomstig uit de streek de Marco de Jerez die een unieke smaak heeft. Er bestaan verschillende soorten sherry, waarbij de drie bekendste zijn fino/manzanilla (heerlijk bij een gerecht met vis, schaal en schelpdieren), amontillado/palo (heerlijk bij gevogelte) en oloroso (voor alle andere vleessoorten). Cream sherry en Pedro Ximénez is heerlijk bij desserts met chocola.
Lekker mixen
Bij deze cocktail koos ik een sherry type fine, met een frisse en droge smaak. Ideaal voor een sherry sour cocktail dus. Bij deze cocktail meng je sherry met citroen, eiwit en een suikersiroop.
Gekoeld door ijs en heerlijk geshaket krijg je een mooie romige cocktail. Ideaal als signature drink bij een lekker dineetje. Een mooie cocktail en toch lekker simpel te maken. Ik zeg Cheers!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Suikersiroop
- 100 gram suiker
- 120 gram water
Sour sherry cocktail
- 120 ml sherry
- 4 eetlepels citroensap
- 1 eiwit gepasteuriseerd
- 40 ml suikersiroop
- ijs voor te shaken
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Suikersiroop
- Doe de suiker en het water in een pannetje en verwarm die op laag vuur terwijl je roert.
- Wanneer de suiker is opgelost zet je het vuur uit en laat je de siroop afkoelen.
Sour sherry cocktail
- Koel de glazen in de koelkast, zodat je cocktail langer koel blijft.
- In een cocktailshaker voeg je ijs, sherry, citroensap, eiwit en suikersiroop toe.
- Shake 1 minuut lang tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
- Schenk die door de zeef van de shaker (zo verdund de cocktail zich niet) in het glas en serveer meteen.
Geef een reactie