Hou je van een kruidig en romig stoofgerecht dat altijd lukt? Dan moet je deze Indonesische Rendang uit de slowcooker proberen! Het vlees wordt heerlijk mals, en de volle saus van kokosmelk en geroosterde kokos maakt het extra lekker.
Het beste deel? Je hebt er bijna geen werk aan! Je doet alle ingrediënten in de slowcooker, en een paar uur later geniet je van een huisgemaakte rendang die net zo smaakt als in een goed Indonesisch restaurant.
Met simpele ingrediënten en weinig voorbereiding zet je een gerecht op tafel dat smaakt alsof het urenlang met zorg is bereid – en dat is het ook, alleen zonder al het werk!

Slowcooker Rendang: Makkelijk & Smaakvol
Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht uit Sumatra. Vroeger liet men het dagenlang sudderen om de smaken diep te laten intrekken. Gelukkig gaat dat nu een stuk sneller met de slowcooker, zonder dat je iets van de smaak mist.
Dankzij de kaneel, kruidnagel, steranijs en kardemom krijgt deze rendang een heerlijk warm aroma. De tamarinde en limoen geven een frisse toets die perfect past bij de romige kokosmelk en het zachte vlees.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Kruidenpasta
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 3 cm verse gember, geschild
- 2 theelepels Gemalen Laos
- 3 theelepels gemalen citroengras
- 1 theelepel chilipoeder
Stoofpot
- 6 eetlepels geraspte kokos
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 3 steranijs
- 3 kardemom peulen
- 750 gram magere runderlappen, in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 2 theelepels tamarinde pasta
- 1 limoen, rasp
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
- zout, naar smaak
Instructies
- Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan tot het lichtbruin is.6 eetlepels geraspte kokos
- Maal de kokos fijn met een vijzel en zet apart.
- Hak de sjalotten, knoflook en gember fijn.5 sjalotten, 5 teentjes knoflook, 3 cm verse gember
- Meng met de laos, citroengras en chilipoeder tot een kruidenpasta.2 theelepels Gemalen Laos, 3 theelepels gemalen citroengras, 1 theelepel chilipoeder
- Verhit de olie in een grote stoofpan.5 eetlepels zonnebloemolie
- Voeg de kruidenpasta, kaneel, kruidnagels, steranijs en kardemom toe.1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 3 steranijs, 3 kardemom peulen
- Roerbak een paar minuten tot het geurig is.
- Doe het mengsel in de slowcooker.
- Voeg het rundvlees toe.750 gram magere runderlappen
- Schenk de kokosmelk, tamarinde en water erbij.250 ml kokosmelk, 250 ml water, 2 theelepels tamarinde pasta
- Voeg de limoenrasp, geroosterde kokos en bruine suiker toe en roer goed door.1 limoen, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- Leg het citroengras bovenop het vlees.1 stengel sereh (citroengras)
- Deksel op de slowcooker en laat 6-8 uur op lage stand sudderen.
- Het vlees is klaar als het mals is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en eventueel extra suiker.zout
Opmerkingen
- Meer pit? Voeg extra chilipoeder of een fijngesneden rode peper toe.
- Extra smaak? Laat de rendang een nachtje staan; de smaken worden dan nog intenser!
- Koelkast: In een afgesloten bakje blijft rendang tot 3 dagen goed.
- Diepvries: Vries porties in en bewaar ze tot 3 maanden. Ontdooi in de koelkast
Geef een reactie