Deze vegetarische sandwiches met romige radijs op roggebrood is een heerlijke verrassing bij je high tea. Een recept dat je zeker nog vaker gaat maken.
Niet iedereen houdt van vlees of wil vlees of vis eten. Voor die gasten wil je ook een heerlijke sandwich serveren. En deze romige radijs sandwiches zijn dan heerlijk. Knapperige radijs gecombineerd met een romige kaas en lekker op smaak gebracht met zout en peper. Als tegenhanger geserveerd op een ziltig stukje roggebrood wordt het een waar feestje.
Voorbereiding
1 dag van te voren
- Maak de radijs mousse en bewaar hem afgedekt in de koeling
In de ochtend van de high tea
- Bedek het roggebrood met de mousse en bewaar afgedekt met plastic folie in de koeling tot je hem gaat serveren.
- Snij de radijs voor garnering in dunne plakjes en leg die in een bakje water in de koeling.
- Net voor het serveren dep je de plakjes radijs droog en garneer je de sandwiches.
Recept Romige radijs sandwiches
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Keukenmachine met mes
- zeef
- theedoek
- Spatel
Ingrediënten
- 200 gram radijs + extra voor garnering
- ½ theelepel zout
- 100 gram roomkaas
- snufje peper
- 12 sneetjes roggebrood
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Was de radijsjes en halveer ze.
- Stop ze in de blender of keukenmachine en pulseer tot de radijsjes fijngehakt zijn.
- Doe de radijsjes in de zeef en bestrooi met zout.
- Laat 30 minuten staan en spoel de radijsjes snel met water af.
- Druk het restant vocht met een theedoek eruit.
- Meng de radijsjes met de roomkaas en de peper met een spatel door elkaar.
- Snij de randen van de sneeën roggebrood.
- Leg een sneetje roggebrood voor je en besmeer met het radijsmengsel.
- Leg een tweede plakje roggebrood op de radijs en halveer het roggebrood diagonaal.
- Herhaal dit voor alle plakjes roggebrood.
- Snij de radijs voor garnering in hele dunne schijfes en beleg daar de bovenkant van het roggebrood mee.
Opmerkingen:
- door de radijs fijn te malen en vervolgens met zout te mengen onttrek je vocht uit de radijs en wordt je smeersel, wanneer je het hebt gemengd met roomkaas, niet te nat.
Geef een reactie