Kaas poffertjes met kruidenboter, een lekker hartig poffertje. De kaas smelt bij het bakken waardoor het poffertje een krokante kaas smaak krijgt. De kruidenboter smelt op de warme poffertje en geeft het een hele volle smaak.
De kids vinden het heerlijk om tijdens de lunch ook eens een keer wat anders te eten. Pannenkoeken, omeletje, tosti en tosti speciaal, het komt hier allemaal wel eens voorbij. En ook poffertjes natuurlijk. Want wat is er nou meer Nederlands als een poffertje. Tenminste in mijn beleving.
Kaas en poffertjes: op en top Nederlands
Maar kaas is ook heel erg Nederlands. Zouden die twee dan niet eens gecombineerd kunnen worden in een heel lekker lunch gerecht, met een likje kruidenboter voor the finishing touch? Ik dacht van wel en inderdaad een schot in de roos. De schaal was leeg, de poffertjes op. Ze kunnen er weer tegen op school.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Poffertjes pan
Ingrediënten
- 25 gram boter ongezouten
- 125 gram boekweitmeel
- 125 gram bloem
- 1 ei maat L
- 400 ml melk
- 2 theelepels gist instant
- 1 theelepel suiker
- ¼ theelepel zout
- 50 gram belegen kaas geraspt
- 4 eetlepels kruidenboter
- 3 eetlepels olie om de poffertjespan mee in te vetten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt de boter op laag vuur.
- Doe de twee soorten meel in een kom en meng de boter erdoorheen.
- Voeg vervolgens de melk, ei en gist toe. Mix alles goed door, zodat je geen klontjes meer hebt.
- Strooi de suiker, het zout en de kaas op het beslag en roer zodat alles goed gemengd is.
- Zet de kom onder een theedoek 1 uur op een warme plaats.
- Zet de poffertjespan op het gasfornuis en warm op.
- Meng het beslag goed door.
- Bestrijk de pan met olie en giet het beslag voorzichtig in de uitsparingen.
- Wanneer de bovenzijde is ingedroogd draai je de poffertjes met een vork om.
- Bak deze zijde nog 1 minuut tot hij mooi bruin is.
- Leg de poffertjes op een bord met een lik kruidenboter.
Geef een reactie