Verenig Indisch eten met de Hollandse pot en je kunt Indische Rookworst smoor krijgen. Een super Nederlands stuk vlees met een oriëntaals accent.
Verenig Indisch eten met de Hollandse pot en je kunt Indische Rookworst smoor krijgen. Een super Nederlands stuk vlees met een oriëntaals accent.
Het kan een onderdeel zijn van een Indische rijsttafel, maar misstaat ook zeker niet bij een lekkere stamppot. Het geeft dan net wat extra smaak. Ik ben in ieder geval overtuigd en jij?
Indische rookworst smoor

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlIndische rookworst smoor
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 100 ml ketjap medja
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels palmsuiker
- 3 kruidnagels
- ½ theelepel nootmuskaat geraspt
- 350 gram rookworst
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe in een hapjes pan een scheutje olie en verhit die tot hij heet is.1 eetlepel zonnebloemolie
- Bak de ui glazig (ongeveer 3 minuten roerbak de knoflook dan nog 1 minuut mee.1 ui, 2 teentjes knoflook
- Leg de rookworst erin en bak die aan beide zijde licht aan.350 gram rookworst
- Voeg dan de palmsuiker, azijn, ketjap, kruidnagels en nootmuskaat toe.100 ml ketjap medja, 4 eetlepels azijn, 4 eetlepels palmsuiker, 3 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat
- Laat 15 minuten smoren met de deksel op de pan.
Geef een reactie