Een heerlijke Italiaanse getinte gevulde minestrone soep met pasta. Met veel verse tomaten, groenten en pasta. Vegetarisch en geschikt voor lunch of diner.
Een heerlijke Italiaanse getinte gevulde minestrone soep. Met veel verse tomaten, groenten en pasta. De soep is door zijn vulling goed te eten als licht hoofdgerecht of lunch. Een vegetarische lekkernij. En in een 25 minuten staat deze soep al op tafel. Verse soep van die mama (of papa ;-)).
It's a good taste!
Recept gevulde minestrone soep met
pasta
Heb je deze gevulde minestrone soep gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 400 gram tomaten verse , gewassen en in blokjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 50 gram fusilli
- 1 cm winterwortel in plakjes van ½ cm dik gesneden
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 stengels bleekselderij in smalle ringen
- 1 courgette in blokjes van ½ x ½ cm gesneden
- Parmezaanse kaas garnering: optioneel en naar smaak
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- In een soeppan verwarm je de olie.
- Laat het uitje in 3 minuten glazig worden, voeg dan de knoflook toe en roerbak die 30 seconden mee.
- Zet het vuur zacht, voeg de tomaten toe, bak 1 minuut en schenk dan de kippenbouillon erbij.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Doe de fusilli, winterwortel, kaas en bleekselderij erbij en sudder nog eens 5 minuten.
- Doe dan de courgette erbij en kook alles nog eens 5 minuten op laag vuur.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer meteen (zet een bakje Parmezaanse kaas erbij zodat iedereen die naar smaak kan toevoegen).
Geef een reactie