Deze kip enchilada ovenschotel is romig, licht zoet en krokant door de kaas. Zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes, maar wel heel makkelijk. Ik hou van goedgevulde wraps met een smeuïge vulling (zeker niet uitgedroogd) en een romige gratin topping. En dit recept heeft dat allemaal! Hou jij daar ook van? Dan is dit recept echt iets voor jou!
Kip Enchilada Ovenschotel
Enchilada's een typisch gerecht uit de Mexicaanse keuken. Ze zijn lekker, licht zoet en knapperig en snel klaar. En daarnaast zijn ze ook nog eens super budget vriendelijk. Om de kip nog meer smaak te geven heb ik Garam Masala gebruikt. Deze diepe smaken maken een heerlijk kruidige tomatensaus.
Elke hap van de enchilada is een feestje op zich. De heerlijke kip in de smaakvolle tomatensaus omwikkelt door een knapperige wrap en met een likje romige crème fraîche. Geserveerd met rijst en een lekkere salade is dit snel klaar en een makkelijke avondmaaltijd. Dit is een feestje voor elke dag.
En hou jij ook zo van Mexicaans eten en wil je nog meer lekkere recepten. Kijk dan eens naar deze pagina vol met Mexicaanse (Tex-Mex) recepten. Met heerlijke nacho ovenschotels, tortilla's en taco's recepten.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Mexicaanse Enchilada’s met Kip?
Om deze kip enchilada ovenschotel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Garam Masala - Een Indiase geroosterde kruidenmix. Elke regio heeft zijn bereidingswijze, Je kunt het in bijna elke supermarkt krijgen.
- Kippenbouillon - Om de kip in te pocheren en het extra smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte kippenbouillon, maar heb je dat niet bij de hand, gebruik dan gewoon een blokje.
- Geraspte kaas - Gebruik een belegen kaas voor lekker veel smaak.
- Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.
- Crème fraîche - Is een dikke licht aangezuurde room. Het geeft een hele volle smaak en is heerlijk als topping. Het houdt de wraps zacht bij het.bakken.
- Kipfilet - Gebruik kipfilet of kip haasjes voor dit recept.
- Tomaten - Friszoet, stevig en lekker sappig. Vleestomaten en Roma tomaten hebben een heerlijke smaak.
- Knoflook - Geeft een heerlijke smaak aan de saus.
- Tortilla wraps - In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps. Verwarm de tortilla’s licht voor het vullen, dan kun je ze beter rollen.
Hoe maak je deze Kip Enchilada Ovenschotel?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Breng de bouillon aan de kook en doe de kipfilet erin. Kook in 10-12 minuten gaar. Haal 3 eetlepels bouillon uit de pan en zet even weg. Snij de kip in kleine blokjes.
- Meng de tomatenpuree, knoflook en garam masala in een klein kommetje.
- Bestrijk de tortilla wraps met ¼ deel van het tomatenpureemengsel. Beleg met de ¼ deel van de kip en tomatenblokjes. Bestrooi met een eetlepel geraspte kaas en 1 eetlepel crème fraîche. Rol de tortilla strak op en leg in de ovenschaal. Herhaal voor alle tortilla’s.
- Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de tortilla’s met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de kaas. Schenk de 3 eetlepels bouillon erbij en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 °C.
Serveren - Dit is heerlijk met (zilvervlies) rijst en een knapperige komkommersalade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 3 kipfilets
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels garam masala
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 4 tortilla wraps
- 1 tomaat zaden eruit. In kleine blokjes gesneden.
- 150 gram geraspte kaas jong of belegen
- 125 ml crème fraîche
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook.1 liter kippenbouillon
- Laat de kipfilets in de bouillon zakken en kook in 10-12 minuten gaar.3 kipfilets
- Haal de kip uit de bouillon en snij in kleine blokjes. Zet 3 eetlepels bouillon apart in een schaaltje.
- Meng het tomatenpuree met knoflook en 2 theelepels garam masala.70 gram tomatenpuree, 2 theelepels garam masala, 1 teentje knoflook
- Pak een tortilla en bestrijk met ¼ van het tomatenpureemengsel.4 tortilla wraps
- Verdeel ¼ deel van de kip en ¼ van de tomatenblokjes in het midden van de tortilla.1 tomaat
- Bestrooi met een eetlepel geraspte kaas en crème fraîche.150 gram geraspte kaas, 125 ml crème fraîche
- Rol de tortilla strak op en leg in een ovenschaal.
- Herhaal dit voor alle tortilla's.
- Met de rest van de crème fraîche bestrijk je de bovenkant en zijkanten van de tortilla.
- Bestrooi met kaas en schep nog 3 eetlepels bouillon in de ovenschaal.
- Zet zo'n 20 minuten in de oven.
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast - Dit blijft afgedekt tot 4 dagen goed in de koelkast.
- Diepvries (nog niet gebakken) - Dek de nog niet afgebakken kip enchilada ovenschotel af met twee lagen folie en vries tot 2 maanden in. De ovenschotel hoeft niet te ontdooien voor je hem opwarmt.
- Diepvries (gebakken) - Bedek met twee lagen aluminiumfolie en vries tot 1 maand in. De ovenschotel hoeft niet te ontdooien voor je hem opwarmt.
- Bakken na invriezen (nog niet gebakken) - Dek de schaal af met aluminium folie en bak 20 minuten. Haal de folie eraf en bak nog 20 minuten bij 180 °C.
- Opwarmen (gebakken uit de koeling of na invriezen) - Dek af met aluminium folie en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C bedekt met
Geef een reactie