Broodje kipburger, dat is pas een goed idee. Dit recept voor de slanke versie van de hamburger de Luxe is lekker gekruid en simpel te maken.
Een broodje hamburger de luxe van de barbecue, wordt het nog lekkerder? Jazeker, met een kipburger. De slanke versie van het broodje hamburger de luxe. Want doordat je de kipfilet fijn maalt in de keukenmachine en daarna tot een hamburger maakt, krijg je een heerlijk sappige burger.
Kipburgers maak je snel en simpel
Kipburgers maken is niet heel moeilijk. Zoals gezegd maal je ze fijn en je voegt ei en paneermeel toe om alles te binden. Wat kruiden voor extra smaak en ik koos voor knoflook, een gesnipperd sjalotje en wat Italiaanse kruiden, zoals rozemarijn, tijm en oregano. Door de Italiaanse kruiden is het heerlijk om dit te serveren met een heerlijke Mozzarella kaas, wat cherry tomaten en reepjes basilicum Je zult zien dat dat goed met elkaar combineert.
Op de grill of bbq
Wanneer je zorgt dat de grill of barbecue goed heet is en de kipburger pas draait als hij mooi bruin en goed aangebakken is, zul je zien dat hij niet zal plakken aan de grill en ook niet uit elkaar valt.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Broodje kipburger de luxe
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
600 gram kipfilet
1 ei maat L
6 eetlepels paneermeel
1 sjalotje fijngesnipperd
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn fijngehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
4 Italiaanse bollen
125 gram mozzarella
50 gram cherry tomaten
rucola cress of een andere soort sla
10 blaadjes basilicum
Instructies
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe over naar de keukenmachine met mes. Pulseer tot je de kip goed fijngemalen hebt
- Doe de kip over in een kom.
- Voeg het ei, de paneermeel en het fijngesnipperde sjalotje toe.
- Knijp het knoflookteentje boven het kipgehakt uit.
- Als laatste voeg je de gedroogde kruiden toe en zout en peper naar smaak.
- Meng alles goed door elkaar.
- Maak je handen vochtig en vorm er 4 hamburgers van.
- Bestrijk de burgers met de olie en leg ze op een bord in de koeling, zodat ze kunnen opstijven.
broodje kipburger
- Bak de broodjes af in de oven (indien nodig)
- Verhit de grill of barbecue tot hij zeer heet is en grill de kip aan één zijde gedurende 5 minuten, draai dan en grill de andere kant nog eens vijf minuten.
- Snij het broodje open.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Was de cherry tomaten en verdeel ze in vieren.
- Verdeel de rucola over de broodjes.
- Leg de kipburger erop en dek die af met plakjes mozzarella en cherry tomaten.
- Scheur de basilicum in reepjes en strooi die over de tomaten.
- Dek af met het kapje en serveer meteen.
Geef een antwoord