Maak je klaar om je BBQ aan te steken, voor dit onweerstaanbare lekkere recept: een broodje kipburger met Mozzarella. Ben je een fan van die heerlijke Italiaanse smaken, sappige kip en een perfect gegrilde burger, dan is dit recept echt iets voor je.
De kipburgers worden op smaak gebracht met de heerlijke kruiden en specerijen en een gezonder alternatief voor de ‘normale’ hamburgers. En ze zijn niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook naar eigen smaak aan te passen (al denk ik dat dat niet nodig gaat zijn ;-)). Dus steek de BBQ aan, verzamel je toppings en maak je klaar om je tanden te zetten in één van de lekkerste burgers die je ooit zult proeven!
Italiaans broodje Kipburger met Mozzarella en Rucola
Een broodje hamburger de luxe van de barbecue, wordt het nog lekkerder? Jazeker, met een kipburger. Want als je een fan bent van hamburgers en de Italiaanse keuken, dan heb ik een recept dat je niet wilt missen: een heerlijk recept voor een kipburger met een topping van mozzarella, tomaat en rucola!
Deze burger is een gezonder alternatief voor traditionele rundvleesburgers, maar laat je niet voor de gek houden: hij zit boordevol heerlijke smaak en textuur.
In dit recept maal ik kipfilet fijn en breng dat op smaak met een mix van Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper.
De topping van verse mozzarellakaas en gepeperde rucola geeft een heerlijke twist aan deze klassieke burger.
Ik vind het superleuk om dit recept nu met je te delen, want het is al een tijdje een favoriet in mijn gezin. Het is gemakkelijk te maken, boordevol smaak en perfect voor een snel doordeweeks diner of een barbecue in het weekend. Dus, laten we de BBQ aansteken en heerlijke Italiaanse broodjes kipburger met Mozzarella gaan klaarmaken!
Wat heb je nodig voor Sappige kipburger van de BBQ?
Om deze Broodjes kipburger met Mozzarella te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Kipfilet: Voor dit recept heb ik kipfilet gebruikt. Maar kiphaasjes kunnen natuurlijk ook. En wil je het echt makkelijk maken? Dan gebruik je kipgehakt.
- Paneermeel: Dit zorgt voor extra binding van de hamburgers.
- Knoflook en sjalotje: Geven extra smaak aan de hamburgers.
- Tijm, Rozemarijn, Oregano: De kipburgers krijgen een heerlijke Italiaanse smaak van deze gedroogde kruiden.
- Italiaanse broodjes: Een knapperig bolletje die je kunt afbakken in de oven. Een hamburgerbroodje of een hard tijgerbolletje zijn ook prima voor dit recept.
- Cherry tomaten: Koop de lekkerste Cherry tomaten die je kunt aankomen. En omdat het echt een van de smaakmakers (en blikvanger) van dit recept is, is dit echt een aanrader.
- Basilicum: Een groen zacht kruid, met een kruidige smaak met een zoet aroma en een klein pepertje.
- Ei: Voor het binden van het burgervlees.
- Zonnebloemolie: Daarmee bestrijk je de burgers en dat zorgt ervoor dat ze niet aan de grill blijven plakken.
- Mozzarella: Mozzarella is een zachte kaas die heerlijk smelt. De allerlekkerste en enige echte Mozzarella is de buffel mozzarella. Dit is echt een aanrader. Maar kun je deze niet aankomen dan kun je ook de Mozzarella van koemelk gebruiken.
- Rucola: Heerlijk peperig en het zorgt voor een bite. Rucola is een sla soort en het nadeel daarvan is dat het snel verlept. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.
Hoe maak je Gegrilde Italiaanse kipburger?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de kip in de kom van de keukenmachine en pulseer tot het fijngemalen is en je kipgehakt hebt. Doe dat in een kom en voeg het paneermeel, ui en ei toe.
- Strooi ook de Italiaanse kruiden in de kom en breng op smaak met zout en peper. Start met het kneden van het vlees, tot alles goed gemengd is.
- Vorm het vlees nu in burgers. Dat kan met een speciale hamburgervorm, maar ook prima met de hand.
- Leg de burgers op een bord en bestrijk aan beiden kanten met zonnebloemolie. Leg, afgedekt onder plastic folie, in de koeling, zodat ze op kunnen stijven. Grill 5 minuten, draai dan om en grill nogmaals 5 minuten. Check of de kipburgers gaar zijn, anders verleng je de grilltijd met 2 minuten aan beiden zijde.
Serveren: Snij de broodjes open en verdeel de rucola over de onderkant. Leg hier een kipburger op. Verdeel mozzarella, cherry tomaatjes en reepjes basilicum over de burger en leg de bovenkant hierop. Serveer meteen!
Het is lekker met deze Italiaanse pastasalade met Mozzarella en deze watermeloen fruitsalade.
Tips en Variaties
- Pesto kip burger: In plaats van Italiaanse kruiden, kun je ook 2 eetlepels pesto door het gehakt mengen.
- Rozemarijn, tijm en oregano: kun je ook vervangen door kant-en-klare Italiaanse kruidenmix.
- Door de kipburgers te maken en vervolgens in de koeling te laten opstijven, zorg je ervoor dat de burgers tijdens het grillen niet uit elkaar vallen.
- Ook lekker: Bestrijk de burger met wat balsamico crème.
Ja, dat kan prima. De kalkoen is iets steviger en de smaak is iets anders, maar nog steeds erg lekker.
Natuurlijk. Een grillpan is een goed alternatief voor de BBQ. Zorg er wel voor dat de Grillpan goed heet is voordat je de kipburgers in de pan legt. Anders plakken ze aan de pan vast.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 1 ei maat L
- 6 eetlepels paneermeel
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn fijngehakt
- ¼ theelepel zout
- ⅕ theelepel peper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 Italiaanse bollen afgebakken, gehalveerd
- 50 gram rucola
- 125 gram mozzarella in plakjes
- 50 gram cherrytomaten gewassen, in vieren gesneden
- 10 blaadjes basilicum vers in reepjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe in de bak van de keukenmachine met mes. Pulseer tot je de kip goed is fijngemalen.600 gram kipfilet
- Doe de kip over in een grote kom.
- Voeg het ei, het paneermeel, knoflook en het fijngesnipperde sjalotje toe.1 ei, 6 eetlepels paneermeel, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook
- Als laatste voeg je de gedroogde kruiden toe en zout en peper naar smaak.1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn, ¼ theelepel zout, ⅕ theelepel peper
- Meng alles goed door elkaar.
- Maak je handen vochtig en vorm er vier hamburgers van of gebruik een hamburger pers.
- Bestrijk de burgers met de olie en leg ze op een bord in de koeling, zodat ze kunnen opstijven.2 eetlepels zonnebloemolie
broodje kipburger
- Verhit de grill of barbecue tot hij zeer heet is en grill de kip aan een zijde gedurende 5 minuten, draai dan en grill de andere kant nog eens vijf minuten.
- Verdeel de rucola over de broodjes.4 Italiaanse bollen, 50 gram rucola
- Leg de kipburger erop en dek die af met plakjes mozzarella en cherry tomaten. Bestrooi met de basilicum reepjes.125 gram mozzarella, 50 gram cherrytomaten, 10 blaadjes basilicum vers
- Dek af met het kapje en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Pesto kip burger: In plaats van Italiaanse kruiden, kun je ook 2 eetlepels pesto door het gehakt mengen.
- Rozemarijn, tijm en oregano: kun je ook vervangen door kant-en-klare Italiaanse kruidenmix.
- Ook lekker: bestrijk de burger met wat balsamico crème.
- Koelkast: Bewaar de burgers afgedekt in de koeling voor 2 dagen.
- Diepvries: Leg de burgers in een diepvriesdoos en leg een bakpapier tussen elke kipburger. Zo kun je ze tot 2 maanden bewaren. Laat in de koelkast ontdooien.
- Opwarmen: Je kunt de kipburgers opwarmen in de airfryer, oven of op het fornuis. Of je grilt ze nog een keer tot ze door en door warm zijn.
Geef een reactie