Sappige hamburgers met een knapperig blaadjes sla, zoete gebakken uitjes en frisse tomaatjes. Tussen een heerlijk hamburger broodje gestopt een echte traktatie. Niet alleen voor de kinderen!
Natuurlijk mag een gourmet recept met hamburgers niet ontbreken. Want zij zijn niet alleen favoriet bij de kinderen, maar ook bij de volwassenen. Maar ook hamburgers kun je net wat anders serveren. Door de uitjes alvast uit te bakken, de sla al te wassen en de tomaatjes voor te snijden, wordt het heel uitnodigend om je broodje ermee te beleggen. En natuurlijk maak je je hamburgers ze zelf. Zodat je precies weet wat er in zit.
En deze hamburgers blijven heerlijk sappig, wanneer je ze bakt op de gourmet plaat of in het pannetje.
Omdat...
- je ei toevoegt, valt de hamburger niet uit elkaar. Maar om het geheel niet te nat te maken, voeg je ook paneermeel toe.
- je niet te hard kneedt, krijg je luchtige hamburgers (anders worden ze heel compact).
- je de hamburgers na het bereiden minimaal 1 uur in de koelkast laat rusten, worden ze vaster en vallen ze minder snel uit elkaar.
- je je hamburger broodjes het liefst zelf maakt, kun je hier het recept vinden.
Recept Gourmet recept mini hamburgers
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGourmet recept mini hamburgers
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Gourmetstel of steengrill
Ingrediënten
Mini Hamburgers
1 sjalotje
300 gram rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
Garnering
1 ui in ringen gesneden en glazig gebakken
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snipper het sjalotje fijn.
- Verhit een klein beetje olie in een pan en bak het sjalotje op laag vuur glazig.
- Doe het sjalotje in een kom en voeg het gehakt, mosterd, ei en paneermeel toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kneed lichtjes (niet te hard) de ingrediënten door elkaar en vorm kleine balletjes.
- Druk die plat, zodat een hamburger vorm ontstaat.
- Leg op een schaal en dek die af met plastic folie.
- Laat die tenminste 1 uur koelen in de koelkast.
- Tijdens het gourmetten, serveer je de hamburgers met hamburgerbroodjes, halve cherry tomaatjes, sla en glazig gebakken uitjes.
Geef een reactie