Een quiche is lekker voor de lunch of als hoofdmaaltijd met een lekkere groene salade. Deze quiche bevat boerenkool, tomaat en bacon. Lekker en vol van smaak.
De kerstvakantie is afgelopen en de kinderen zijn alweer vol goede moed naar school. Dat viel vanochtend toch wel even tegen om weer in het ritme te komen, want de vakantie was heel erg leuk geweest. Met een boos gezicht liepen ze naar school, maar toen ze er eenmaal waren veranderde dat snel, want eigenlijk is naar school gaan met je vriendjes ook niet het einde van de wereld.
Natuurlijk kokkerel ik gewoon door, vakantie of niet en deze quiche heeft de afgelopen vakantie de tafel gesierd. Een heerlijke afwisseling tussen het Kerst en Oud en Nieuw geweld. Hij was zo lekker dat ik hem graag met jullie deel.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Quiche deeg
- 130 gram bloem
- snufje zout
- 60 ml olijfolie
- 60 ml ijswater water met ijsklontjes
Vulling quiche
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 300 gram boerenkool
- 6 eieren
- 350 ml slagroom
- 200 gram kaas belegen
- 100 gram bacon fijngesneden
- 200 gram cherry tomaten gehalveerd
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Quiche deeg
- Meng de bloem en het zout in de keukenmachine (met mes).
- Voeg de olijfolie toe.
- Pulseer en voeg dan ijswater toe.
- Pulseer nogmaals, tot het deeg loslaat van de wand.
- Haal uit het bakje en rol het deeg uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan je quiche schaal.
- Bedek de schaal met het deeg.
- Zet tenminste een half uur in de koelkast.
Vulling quiche
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Verhit een koekenpan op het vuur.
- Fruit het uitje 3 minuten en pers de knoflook er vervolgens boven uit.
- Roerbak 1 minuut en schep dan de boerenkool erbij en 1 glas water.
- Stoof de boerenkool 5 minuten.
- Meng in een schaal de eieren met de slagroom.
- Bedek de bodem met de boerenkool. Verdeel de kaas en de bacon hierover.
- Giet het slagroom/ei mengsel over de quiche.
- Verdeel de tomaatjes over de quiche, strooi de kruiden erover en zet de quiche in de oven.
- Bak de quiche 30 tot 40 minuten (tot hij vast is en lichtbruin van kleur).
Geef een reactie