Romige boter op smaak gebracht met chocolade en daardoor krijg je een heerlijk broodsmeersel, frosting of vulling. Lekker net zoals vroeger.
Chocolade boter, ken jij dat nog? Heel af en toe vroeger, kwam dat bij ons in huis. Zo'n pakje van Choba, dat je kunt smeren op de boterham. Of als je het lekker hard laat worden, in plakjes kunt snijden en langzaam in je mond kunt laten smelten. Met dit recept kun je simpel zelf chocolade boter maken.
Slank word je er niet van, maar lekker dat het is. Maar, zoals Annemieke van eethetbeter aangeeft, van de ingrediënten lijst van de pakjes die je in de winkel koopt (15 ingrediënten) wordt je niet zo vrolijk. Toen ik dat las, besloot ik in het kader van de foodblogswap, dit broodbeleg zelf te maken. O ja en dit recept bevat nog maar 5 ingrediënten.
Het blog van Annemieke was namelijk het blog dat ik deze maand kreeg toegewezen om van te koken. En Annemieke heeft een hele variatie aan recepten op haar blog staan. Maar deze sprong er voor mij toch wel een beetje boven uit. Gewoon omdat het simpel en lekker is. En een goede reden voor iedereen om af en toe iets zelf te maken en de pakjes en zakjes niet te gebruiken. En in dit simpele en snelle recept wordt ook meteen duidelijk waarom niet. Ik zou zeggen Smul ze!
Tip
Dit recept is heerlijk als broodbeleg, maar als frosting of vulling op een cake of taart is het superlekker!
It's a good taste!
Recept Zelf chocolade boter
maken
Heb je deze chocolade boter gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolade boter
Ingrediënten
- 100 gram boter , ongezouten, kamertemperatuur
- 50 gram chocolade , minimaal 85 % cacao
Instructies
- Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
- Hang een hitte bestendige kom boven het water en breek de chocolade in de kom.
- Laat de chocola langzaam smelten. Als het gesmolten is haal je de kom van de pan en laat je hem even bij kamertemperatuur staan.
- Met een garde of mixer meng je de boter luchtig.
- Schep dan beetje voor beetje de chocolade erdoor, terwijl je blijft mengen tot de schaal met chocolade op is. De boter is dan klaar.
Geef een reactie