Deze simpele wraps met ketjapkip zijn het recept dat je zoekt als je een snel, gezond en makkelijk recept wilt serveren voor het avondeten. De kip heeft een heerlijke zoete smaak en gevuld met komkommer, sla en tomaat in een wrap geeft een knapperige fris zoete bite bij elke hap. Een blijvertje aan onze tafel!
Wraps met Ketjapkip voor het avondeten
Dit is een recept dat superfijn is wanneer je een makkelijke maaltijd wilt maken die snel en gezond is.
De kip is gebakken in ketjap wat de kip glaceert, een heerlijke smaak geeft en licht karameliseert. Door ze te serveren met wraps gevuld met een verse salade, zijn ze snel klaar en gezond. Met lekker veel smaak! Echt een aanrader deze gezonde wraps voor het avondeten.
Wat heb je nodig voor Simpele Wraps met Kip Ketjap?
Om deze simpele Wraps met Ketjapkip voor het avondeten zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Kipfilet - Om de maaltijd lekker makkelijk te houden zijn gesneden kipblokjes gebruikt. Maar natuurlijk kun je ook kipfilet of kip haasjes in kleine blokjes snijden. Ga je voor vegetarisch? Vervang de kip door vegetarische kip stukjes.
- Wraps - In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps.
- Ketjap Manis - Gebruik Ketjap Manis of Ketjap Medja voor dit recept. Dat geeft een heerlijke zoete smaak aan de ketjapkip. Heb je alleen Japanse of lichte sojasaus, maar wil je toch een zoet smaakje. Voeg dan 2 eetlepel honing toe aan 80 ml sojasaus.
- Knoflook en Gember - Belangrijke ingrediënten in de Aziatische keuken en ze geven een heerlijke smaak aan de kipfilet.
- Rode Peper - Verwijder de zaden uit de peper en snij in kleine stukjes. Door het verwijderen van de zaden, is de peper minder heet. Hou je van pittig, bak dan de zaden mee.
- IJsbergsla, komkommer en tomaat - In kleine stukjes samen met de wrap en ketjapkip voor het avondeten geserveerd als een salade.
Hoe maak je deze Makkelijke kip ketjap wraps voor het Avondeten?
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Roerbak de knoflook en gember gedurende 30 seconde.
- Voeg het pepertje en kip toe en bak tot de kip aan alle zijden goudbruin is.
- Schenk de Ketjap erbij en meng. Doe een deksel op de pan en laat in 5 minuten gaar worden. (Een nadeel met het koken met sojasaus is dat het snel aanbrand. Om dit te voorkomen doe je een deksel op de pan als de kip nog niet gaar is. Zo krijgt het de heerlijke ketjapsmaak zonder het aanbranden. De laatste minuut haal je de deksel van de pan en laat je de saus (als dat nog nodig is), verder inkoken tot hij om de kip kleeft.)
- Om de wraps makkelijk te rollen, verwarm je ze in een schone, hete koekenpan gedurende 10 seconde. Haal ze dan uit de pan en je kunt ze makkelijk de juiste vorm geven. Leg een wrap voor je neer en verdeel ijsbergsla, blokjes tomaat en komkommer in het midden van de wrap. Daarop leg je een portie ketjapkip. Serveer meteen.
Serveer deze avondmaaltijd met rijst, nog wat extra salade en een zoetzure chilisaus!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel verse gember fijngehakt
- 1 rode peper zonder zaden, fijngesneden
- 500 gram kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm
- 100 ml ketjap manis of ketjap Medja
- 8 tortilla wraps
- 200 gram ijsbergsla
- 1 komkommer geschild, zaden eruit geschraapt en in blokjes gesneden
- 2 tomaten zonder zaden, in blokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit olie op gemiddeld vuur in de koekenpan en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconde.1 eetlepel zonnebloemolie, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel verse gember
- Schep de peper erdoor en de kip blokjes. Bak de kip aan alle zijden tot hij goudbruin is, ongeveer 3 minuten.1 rode peper, 500 gram kipfilet
- Schenk de Ketjap Manis erbij en roer alles goed door. Doe een deksel op de pan en laat de kip in 5 minuten gaar worden.100 ml ketjap manis
- Haal de deksel eraf en roerbak tot de ketjap stroperig en dik is. Zet het vuur uit.
- Verdeel wat ijsbergsla, tomaat en komkommer over het midden van de wraps.8 tortilla wraps, 200 gram ijsbergsla, 1 komkommer, 2 tomaten
- Schep de ketjapkip hierop en rol de wraps op.
- Serveer meteen!
Opmerkingen:
- In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bietenwraps.
- Om de wraps makkelijk te rollen, verwarm je ze in een schone koekenpan op gemiddeld gedurende 10 seconde. Haal ze dan uit de pan en je kunt ze makkelijk de juiste vorm geven.
- Gebruik Ketjap Manis of Ketjap Medja voor dit recept. Dat geeft een heerlijke zoete smaak aan de ketjapkip. Heb je alleen Japanse of lichte sojasaus, maar wil je toch een zoet smaakje. Voeg dan 2 eetlepel honing toe aan 80 ml sojasaus.
- Een nadeel met het koken met sojasaus is dat het snel aanbrandt. Om dit te voorkomen doe je een deksel op de pan als de kip nog niet gaar is. Zo krijgt het de heerlijke ketjapsmaak zonder het aanbranden. De laatste minuut haal je de deksel van de pan en laat je de saus (als dat nog nodig is), verder inkoken tot hij om de kip kleeft.
- Komkommer - Schil de komkommer en halveer hem verticaal. Met de achterkant van een lepel schraap je de zaden er nu makkelijk uit. Snij vervolgens in blokjes.
- Tomaten - De tomaten snij je in vieren en verwijder de zaden met een theelepel. Snij vervolgens de rest van de tomaat in kleine blokjes.
- Koelkast - Bewaar afgedekt in de koelkast gedurende 2 dagen.
- Diepvries - In een afgesloten diepvriesdoos of zakje blijft de ketjapkip 2 maanden goed in de diepvries. Ontdooi in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je roert in een koekenpan met een beetje olie.
Geef een reactie