Dim sum, kleine gekruide en gefrituurde wontons met gehakt. Deze hapjes hebben een heerlijke kruidige rundergehakt vulling. Een tikje sesam, het vijfkruidenpoeder en de gember, je proeft het allemaal terug. Deze wonton hapjes zijn in een mum van tijd op.
Wontons zijn heerlijk gestoomd, maar ook lekker knapperig uit de frituur. Ze worden vaak in de soep gegeten, maar je kunt ze, zoals hier, ook lekker als hapje serveren. Ze zijn erg makkelijk te maken, met ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn. Kijk zelf maar!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gefrituurde Wontons met Gehakt
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 lente-ui, in fijne reepjes
- 1 teentje knoflook, uitgepers
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 cm verse gember, vers, geraspt
- 1 theelepel vijf kruidenpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel sherry, droog
- ¼ theelepel zout
- 50 stuks gyoza vellen
Instructies
- Doe in een kom het gehakt, lente-ui, gember, rijstazijn, sesamolie, ketjap, sherry, knoflook, 5 kruidenpoeder en zout. Meng goed door500 gram rundergehakt, 1 lente-ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, 1 cm verse gember, 1 theelepel vijf kruidenpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sherry, ¼ theelepel zout
- Maak het pak gyoza vellen open en vouw in een natte theedoek.50 stuks gyoza vellen
- Zet een kommetje water klaar. Leg een vel voor je en pak een klein beetje gehakt uit de kom en rol daar een balletje van (ongeveer 2 cm doorsnee).
- Leg dat in het midden van het vel en bevochtig je vingers.
- Vouw het vel naar binnen en knijp het goed dicht. Je krijgt bovenin een soort rozet Herhaal dit tot alles op is.
- Verwarm de frituur voor op 180 ℃.
- Frituur de wontons per 8, ongeveer 2 minuten in de hete olie.
Geef een reactie