Dim sum, kleine gekruide en gefrituurde wontons met rundergehakt hapjes met een heerlijke rundergehakt vulling. Door de kruiden die zijn toegevoegd heeft het behoorlijk wat diepte in smaken. Een tikje sesam, het vijf kruidenpoeder en de gember, je proeft het allemaal terug.
Wontons zijn heerlijk gestoomd, maar ook lekker knapperig uit de frituur. Ze worden vaak in de soep gegeten. En erg makkelijk te maken, met eenvoudig aan te komen ingrediënten. Kijk zelf maar!
- Zoals gezegd kun je ze ook stomen. Zet een stoommandje boven water en stoom de dim sum in 10 minuten gaar.
- Vervang het gehakt met kip voor een andere variant.
- Wil je vegan en dus ook vegetarisch eten, vervang het gehakt door shiitakes. Die hebben lekker veel smaak.
- Wontons met rundergehakt zijn heerlijk in alle eenvoud, maar ook erg lekker met een dip zoals zoete chili saus of zoute soja saus met geroosterd sesamzaad.
- Deze hapjes zijn lekker als onderdeel van een rijsttafel.
Bewaren
- Wontons maak je en eet je dezelfde dag. Je kunt wontons niet bewaren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWontons met gehakt vulling
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 50 stuks pangsit vellen
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel sesam olie
- 1 cm gember vers
- 1 theelepel 5 kruiden poeder
- 1 eetlepel sojasaus zoet
- 1 eetlepel sherry
- ¼ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de lente ui fijn.
- Schil de gember en rasp hem fijn.
- Doe in een kom het gehakt, lente ui, gember, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, sherry, 5 kruidenpoeder en zout.
- Pers het teentje knoflook boven de kom uit. Meng alles goed door.
- Maak het pak pangsit vellen open en vouw in een natte theedoek.
- Zet een kommetje water klaar. Leg een vel voor je en pak een klein beetje gehakt uit de kom en rol daar een balletje van (ongeveer 2 cm doorsnee).
- Leg dat in het midden van het vel en bevochtig je vingers.
- Vouw het vel naar binnen en knijp het goed dicht. Herhaal dit tot alles op is.
- Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius.
- Frituur de wontons per 8, ongeveer 2 minuten.
Opmerkingen:
- pangsit vellen koop je bij de Toko of online
- Zoals gezegd kun je ze ook stomen. Zet een stoommandje boven water en stoom de dim sum in 10 minuten gaar.
- Vervang het gehakt met kip voor een andere variant.
- Wil je vegan en dus ook vegetarisch eten, vervang het gehakt door shiitakes. Die hebben lekker veel smaak.
- Wontons met rundergehakt zijn heerlijk in alle eenvoud, maar ook erg lekker met een dip zoals zoete chili saus of zoute soja saus met geroosterd sesamzaad.
- Deze hapjes zijn lekker als onderdeel van een rijsttafel.
Geef een reactie