Italiaanse pastasalade met Mozzarella: De tomaten, mozzarella, basilicum en kappertjes gecombineerd met de pasta geven deze Italiaanse salade een smaakexplosie in je mond. Koud geserveerd een heerlijk gerecht voor bij de picknick.
De zilveren lepel pasta maken is dit jaar uitgekomen en ik mocht een review van dit boek doen. Toen ik dit naslagwerk (zo mag je het zeker noemen) verslond kwam ik onderstaand recept tegen. Ideaal natuurlijk voor bij de picknick, dus dit mocht in dit thema zeker niet ontbreken.
Het recept pastasalade met mozzarella combineert smaken van mozzarella, basilicum en kappertjes. Dat geeft bij elke hap die je eet een smaakexplosie in je mond. Romig, peperig, zuur en zoet deze pastasalade heeft het allemaal.
Tips recept pastasalade
- Door te kiezen voor kwaliteitsproducten krijgt deze pastasalade zoveel meer smaak. Kies dus de beste ingrediënten die je kunt vinden;
- Scheur de blaadjes basilicum in plaats van snijden. Daardoor zullen de snijvlakken niet bruin worden;
- Doordat je de pasta meteen afspoelt, kookt hij niet door en blijft hij een bite houden;
- In het originele recept werd conchiglie pasta gebruikt. Dat is wat minder goed verkrijgbaar hier en daardoor is in dit recept de pasta vervangen door fusilli.
Voorbereiding:
1 dag te voren:
- Deze pasta salade kun je makkelijk 1 dag te voren maken en bewaren in de koelkast tot gebruik.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Italiaanse Pastasalade met Mozzarella
Ingrediënten
- 300 gram Roma tomaten , ontveld en in blokjes
- 200 gram mozzarella, in blokjes
- 10 blaadjes baslicum , vers, in reepjes gescheurd
- 1½ dl olijfolie
- 350 gram fusili
- ½ eetlepel kappertjes , afgespoeld
Instructies
- Meng de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie in een kom.
- Kook de pasta, volgens de aanwijzingen van de fabrikant al dente en spoel meteen af onder koud water. Meng met het tomatenmengsel.
- Roer als laatste de kappertjes erdoor.
- Zet tenminste 1 uur in de koeling zodat de salade door en door koud wordt en de smaken intenser worden.
Geef een reactie