Kruidnoten horen bij Sinterklaas, in dit recept voor een heerlijke luchtige cake zijn ze aan het beslag toegevoegd. daardoor krijg je een heerlijke knapperige kruidnoten cake, die Sinterklaas graag lust.
Morgen het laatste gerecht in de wie zoekt is bakt lekkers reeks, maar vandaag nog deze heerlijke Kruidnoten cake. Kruidnoten, want pepernoten zijn natuurlijk eigenlijk andere noten (al kom je de echte ouderwetse pepernotenbrokken bijna niet meer tegen).
En met cakes kun je altijd eindeloos variëren en dat bleek ook bij dit recept waar ik kruidnoten door heb gemengd. De kruidnoten geven een knapperige Sinterklaas smaak, terwijl de cake mooi en romig blijft. Sinterklaas lust dit vast en zeker heel erg graag.
Omdat...
- je de meest luchtige cake wilt krijgen, gebruik je alle ingrediënten bij kamertemperatuur.
- je het meel zeeft, krijg je minder klontjes in het beslag.
- je een mespuntje zout toevoegt wordt de cake lekkerder van smaak. Het zout haalt het zoet namelijk op.
Recept Kruidnoten cake

Heb je deze kruidnoten cake gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kruidnoten cake
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- cakevorm 20 cm
- Handmixer
- zeef
- Spatel
Ingrediënten
- 200 gram boter , zachte ongezouten boter + extra voor het invetten
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eieren , maat L
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt zout
- 100 gram kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng tot het botermengsel lichtgeel van kleur is en luchtig (ongeveer 3 minuten).
- Klop de eieren er één voor één erbij terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.
- Schep het zout en het vanille-extract erdoor en mix nog 1 minuut.
- Zet de mixer uit en zeef het bakmeel boven de kom.
- Mix nog 1 minuut op lage snelheid.
- Meng met een spatel de kruidnoten door het beslag.
- Schenk het beslag in de vorm en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de cake gaar is (controleer met behulp van een saté-prikker. Komt de prikker droog uit de cake dan is de cake gaar.).
- Laat nog 5 minuten in de vorm staan en los de cake dan op een rooster.
Geef een reactie