Makkelijk en snel, dat is dit recept van kip met zoete aardappel in een heerlijk romige kokossaus. Lekker met rijst.
Dinsdag werk ik altijd de hele dag. En dan is een snelle maaltijd altijd wel een uitkomst. Soms eten we macaroni of nasi, de ultieme snelheidsduivels om te maken, maar af en toe wil ik ook wat extra. Deze kip met zoete aardappel in kokossaus is en snel en heeft lekker veel groenten. En binnen 20 minuten op tafel. wat wil een mens nog meer op de drukke dagen van de week!
Recept Kip en zoete aardappel in kokossaus

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kip en zoete aardappel in kokossaus
Ingrediënten
- 2 kipfilets , in blokjes
- 2 eetlepels olie
- ½ ui , gesnipperd
- 1teentje knoflook
- 2 theelepels kurkuma
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 3 zoete aardappelen, geschild in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
- 1 prei , in dunne ringen gesneden
Instructies
- Verhit de olie in de pan en bak de kip goudbruin.
- Haal de kip met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
- Laat het uitje glazig worden (ongeveer 3 minuten) en pers de knoflook erboven uit.
- Strooi ook de kurkuma over het uimengsel en roerbak alles 1 minuut.
- Voeg dan de kokosmelk, vissaus en oestersaus toe.
- Meng alles goed en schep de zoete aardappel erdoor.
- Stoof 7 minuten en schep dan de prei erbij.
- Laat dit alles nog 3 minuten sudderen en roer de kip er weer door en verwarm alles tot het door en door warm is.
- Lekker met rijst en een salade!
Geef een reactie