Chocolade lollies, romige chocola met een leuke groet. Een leuke kindertraktatie, die niet duur is. En je gooit er zeker hoge ogen mee.
Op school wil je wat leuks trakteren. Soms moet het gezond zijn, maar andere scholen laten je daarin de keus. Leuk is het om dat dan een eigen persoonlijke twist te geven. Zoals bij deze chocolade lollies.
Budget vriendelijk
De tractatie kost wat tijd om te maken, maar is zeker niet al te duur. Zeker wanneer je een vorm hebt. De vorm kost je ongeveer 3.50 Euro. Lolliestokjes en zakjes 3 Euro. Aan chocolade waren wij 4 Euro kwijt. Al met al iets meer dan 10 Euro voor 20 tractaties. En de vorm, stokjes en restant zakjes kun je naderhand gebruiken voor een andere verjaardag.
- Chocola smelt je Au bain-Marie. Daarvoor breng je een laagje water (ongeveer 3 tot 5 cm) aan de kook. Hang hierboven een vuurvaste kom (de kom mag het water niet raken). In deze kom kun je chocola smelten.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolade lollies
Apparatuur
- Chocolade lollie vorm
- Lollie stokjes
- Zakjes en plakband
Ingrediënten
- 100 gram witte chocola, of een kleurtje
- 300 gram chocola melk
Instructies
- Leg een chocolade vorm voor je neer.
- Verwarm de witte chocola au bain-Marie (zie tips hieronder) en vul met de witte chocola de tekst en afbeeldingen. Dit kun je met een spuitzak doen of met een theelepel.
- Leg de vorm 15 minuten in de koeling om de chocola uit te harden.
- Verwarm de melk chocola au bain-Marie.
- Haal de vorm uit de koeling en schep één eetlepel melkchocola in de vorm. Druk het lollie stokje erin.
- Vul aan met de rest van de gesmolten melkchocola en laat 1 uur uitharden in de koelkast.
- De chocola kun je nu makkelijk uit de vorm halen. Stop in een zakje en sluit dat af met een lintje of stukje plakband.
Opmerkingen
- Au bain-Marie: breng een laagje water (ongeveer 3 tot 5 cm) aan de kook. Hang hierboven een vuurvaste kom (de kom mag het water niet raken). In deze kom kun je chocola smelten.
Geef een reactie