Kersencake met banketbakkersroom, door het cakebeslag schep je de room en de kersen. Een volle smaak, leuk als gebak maar ook als dessert.
Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik het blog van Ellouisa's cooking toegewezen. Ik besloot maar meteen te gaan kijken naar welk recept ik zou gaan kiezen. Keuze genoeg dus dat was nog even lastig. Uiteindelijk had ik nog twee recepten over waar mijn voorkeur naar uitging: de zalige zondige chocolade karameltaart of de kersencake met banketbakkersroom. Maar voor de zalige chocolade karameltaart moet je echt iets te vieren hebben. En onze middelste was wel jarig en de taart had natuurlijk prima kunnen passen, maar dan was ik te laat geweest met posten. Maar hij ziet er in ieder geval zo lekker uit dat hij wel op mijn to do lijstje staat.
Dus bakte ik de heerlijke kersencake met banketbakkersroom. En ik maakte hem als toetje voor Pasen. Want een cake kan namelijk heerlijk als nagerecht.
Wat ik het allerleukste vond aan dit recept is dat zelfs de banketbakkersroom zelf gemaakt is. De cake is dus helemaal van scratch gemaakt. En eerlijk is eerlijk dat proef je dan ook wel. En al lijkt het allemaal heel bewerkelijk, geloof me dat viel reuze mee. De cake stond binnen een half uurtje al heerlijk te bakken in de oven.
Tips
- gebruik de ingrediënten voor het cake beslag bij kamertemperatuur. Dan krijg je de meest luchtige cake
- door het toevoegen van de maizena aan de kersen zakken de kersen minder snel naar beneden in het gebak.
- de cake bevat minder boter en in plaats daarvan olie. Daar wordt de cake heerlijk smeuïg van.
It's a good taste!
Recept kersencake met
banketbakkersroom
Heb je deze kersencake met banketbakkersroom gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKersencake met banketbakkersroom
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Cake beslag
- 130 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 75 grams roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 eieren (maat L)
- 200 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 100 ml melk
Banketbakkersroom
- 250 melk (vol)
- 2 eidooiers (maat L)
- 1 theelepel vanille-extract
- 55 gram suiker
- 20 gram maizena
Kersen
- 350 gram kersen (in pot, zonder pit)
- 1 theelepel maizena
Topping
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Banketbakkersroom
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
- Vet de springvorm (diameter 26 cm) in met boter en bestrooi met bloem. Leg onderin bakpapier.
- Doe de melk met het vanille extract in een pan en breng op laag vuur aan de kook.
- Ondertussen klop je in een kom de eidooiers met de suiker totdat ze lichtgeel en schuimig zijn.
- Mix de maizena door de eidooiers met suiker.
- Schenk de hete melk in een dun straaltje bij de eidooiers (niet te snel anders stollen de eidooiers en krijg je brokjes), terwijl je met een garde roert.
- Schenk vervolgens alles terug in de pan en breng op laag vuur weer aan de kook. Blijf hierbij roeren met een garde.
- Laat het op laag vuur, terwijl je roert, sudderen, totdat je een houten lepel in de room kunt dippen en met je vinger een streep over die houten lepel trekt en de streep niet meteen dichtvloeit. Dat duurt ongeveer 2-3 minuten.
- Giet de room in een schaal, druk daar een plastic folie op (zodat je geen velletje krijgt) en zet in een bak met koud water, zodat hij snel afkoelt.
Cakebeslag
- Meng in een schaal de bloem met het bakpoeder.
- Mix de boter, olie en suiker ongeveer 3 minuten tot het luchtig is.
- Voeg het vanille extract en de eieren toe, terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.
- Zet de mixer laag en schep â…“ van het bloemmengsel erbij, vervolgens de helft van de melk, â…“ bloemmengsel, restant melk en de rest van de bloem. Zet de mixer uit als de bloem is opgenomen.
- Schenk het cakebeslag in de cakevorm.
Kersen
- Laat de kersen uitlekken, maar vang hierbij het sap op.
- Doe de kersen in een pan en meet 50 ml kersensap af.
- Meng de kersensap met de maizena en schenk dat bij de kersen.
- Zet op het vuur en breng aan de kook terwijl je voorzichtig roert (anders gaan de kersen kapot). Laat 1 minuutje op laag vuur doorkoken.
- Zet de pan met kersen in een koude bak met water.
- Cake maken
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit toefjes room in het beslag (op verschillende plaatsen).
- Schep met een lepel verschillende hoopjes met kersen over het beslag. Probeer zoveel mogelijk te verdelen.
- Bestrooi met amandelschaafsel.
- Zet in de oven en bak 40 minuten.
- Haal uit de oven en laat 5 minuten staan. Haal de cake dan uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Bewaar de cake tot gebruik in de koeling.
Geef een reactie