Een zoete lekkernij die smelt op je tong. De kruidige smaak van kaneel, gevuld door en bite en een romige vulling. Dit recept voor kaneel roomkaas rolletjes is lekker!
Naast een lekker wit bolletje, een croissantje, stol en heerlijke eitjes maak ik ook altijd een speciaal brunch recept wat bijzonder is. Wat zoets. Om de brunch mee af te sluiten, een soort toetje dus. Maar dan met een brunch (ben ik nog een beetje te volgen).
Dit jaar heb ik twee ! van dit soort zoete lekkernijen gemaakt. En vandaag de eerste: een kaneel rolletje gevuld met roomkaas. Een klein brood gebakje. Hij was lekker en hij is op. Dat wordt weer nieuwe bakken (en gelukkig is dat niet zo heel veel werk).
Recept kaneel roomkaas rolletjes

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- ½ wit brood, casino
- 100 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 75 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel gemalen kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Snij de korsten van het brood.½ wit brood
- Met een deegroller rol je elke snee zo plat mogelijk.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en het vanille-extract.100 gram roomkaas, 3 eetlepels poedersuiker, 1 theelepel vanille-extract
- Smelt de boter in een pan en schenk in een schaaltje.75 gram roomboter
- Roer in een tweede schaal de suiker met het kaneel door elkaar.100 gram suiker, 1 eetlepel gemalen kaneel
- Besmeer elke snee brood met 1 eetlepel roomkaas.
- Rol strak op en doop in de boter.
- Dip vervolgens het rolletje in de kaneel suiker zodat hij helemaal is bedekt.
- Leg op de bakplaat.
- Herhaal voor alle sneeën brood.
- Bak 15 minuten in de oven en serveer meteen.
Geef een reactie