Een heerlijk hapje te maken: groene asperges met prosciutto en aioli saus als dipper. Superlekker en nog gezond ook.
De kinderen waren op schoolreisje vandaag naar Duinoord. Een klim en klauterpark wat natuurlijk helemaal tof is. Toen ze terug kwamen heb ik natuurlijk meteen gevraagd wat de allerleukste attractie was. Het antwoord: het eten. Je mocht namelijk eten wat je wilde en dat is natuurlijk superleuk.
Verder hebben ze ook heerlijk geklommen over de verschillende parcoursen en zijn ook de springkussens goed bezet geweest. Echt een leuk uitje met kinderen dus.
Zij hadden geen honger meer en ook pa was weg voor zijn werk. Dus wat kook je dan? Ik besloot dit lekkere hapje te maken: groene asperges met prosciutto en aioli saus als dipper. Superlekker en nog gezond ook.
Omdat...
- je de smaken van de aioli zo goed mogelijk wilt laten intrekken, begin je met de saus en maak je daarna pas de asperges. Aioli kun je zelfs al een dag van te voren maken.
- je wilt weten of je verse asperges hebt, wrijf je twee asperges over elkaar. Wanneer je een piepend geluid hoort zijn de asperges vers.
- je niet van dat taaie deel van de asperge houdt, breek je hem door hem aan de onderzijde vast te houden en de bovenzijde om te buigen.
- je een beetje pit aan je aioli wilt toevoegen roer je er een halve theelepel mosterd door.
Recept Groene asperges met parmaham en aioli
Heb je deze groene asperges met parmaham en aioli gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Groene asperges met parmaham en aioli
Ingrediënten
Aioli
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 teentjes knoflook
- ½ theelepel mosterd
- een paar druppels citroensap
Asperges met Parmaham
- 20 groene asperges
- 10 plakjes Parmaham
Instructies
Aioli
- Knijp de teentjes knoflook boven de mayonaise uit.
- Voeg de mosterd en het citroensap erdoor.
- Bewaar in de koeling tot gebruik.
Asperges met Parmaham
- Breek de asperges door de onderkant vast te houden en de bovenkant zachtjes te buigen.
- Breng een pan gezouten water aan de kook.
- Leg de asperges erin en kook ze 5 minuten.
- Zet het vuur uit en laat ze 10 minuten nagaren.
- Haal uit de pan en snij ze doormidden.
- Pak een plakje parmaham en leg 3 a 4 stukjes asperges (afhankelijk van de dikte) op de ham.
- Rol de ham op.
- Herhaal dat voor alle asperges
Geef een reactie