Balinese eieren, oftewel Telor Masak Bali, zijn gekookte eieren in een licht pittige en superlekkere saus. Je eet dit vegetarische recept met nasi of serveer het als bijgerecht bij een rijsttafel. Dit is een recept dat ik nooit kan weerstaan, zo lekker is het!
Leg de eieren in de saus en laat die langzaam indikken. Keer de eieren af en toe om zodat de smaak van de saus er lekker intrekt.
Wanneer al het vocht bijna is verdampt is de Telor Masak Bali klaar.
NOTES
1. Wil je dit recept zelf maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Salam is te verkrijgen bij de Toko. Je kunt het ook vervangen door een laurierblaadje.3. Eieren - Voor dit recept gebruik je hardgekookte eieren. Ik gebruik altijd deze manier voor de perfecte hardgekookte eieren. Je bakt de eieren voordat je ze in de saus laat sudderen. Daardoor krijgen ze een krokant laagje en meer smaak.4. Serveren - De Telor Masak Bali is heerlijk met witte rijst en een pittige komkommer salade. Of maak het als onderdeel van een heerlijke rijsttafel met Daging Rendang, Bami Goreng en Babi Pangang. Een superlekkere combinatie!5. Bewaren
Koelkast - Bewaar de Balinese eieren in een luchtdicht afgesloten doos in de koeling, gedurende maximaal drie dagen (en de smaak wordt zelfs nog lekkerder).
Diepvries - Hoewel je eieren kunt invriezen, wordt de structuur van het eiwit rubberachtig. Geen aanrader dus.
Opwarmen - Voeg 2 eetlepels water aan een pan met Telor Masak Bali toe en verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert. Kookt de saus te veel in, voeg dan nog wat extra water toe.
6. De weergegeven voedingswaarde is per ei met heerlijke saus.