Slowcooker Mongools rundvlees, lekker mals rundvlees gecoat met een zoete hartige saus en groenten. Een populair recept bij de afhaal Chinees in Amerika. Normaal maak je het in de wok, maar nog makkelijker maak het in de slowcooker!
175mlJapanse sojasausketjap Asin of lichte Sojasaus
125gramdonkerbruine basterdsuiker
3wortelsin kleine blokjes gesneden
1eetlepelsesamolie
2eetlepelszoete chilisaus
1theelepelgemalen gember
120mlwater
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de runderlappen in dunne reepjes of kleine blokjes.
600 gram magere runderlappen
Doe het vlees in een zakje, schep de bloem erbij en hou het zakje dicht. Schud dan goed op en neer zodat het vlees met bloem is bedekt.
2 eetlepels bloem
Doe wat olie in de pan en roerbak de knoflook dertig seconde. Voeg dan het vlees toe en bak tot het bruin is.
2 eetlepels zonnebloemolie, 1 teentje knoflook
Doe het vlees in de slowcooker.
Schep en schenk ook de rest van de ingrediënten erbij en schep alles goed door elkaar.
175 ml Japanse sojasaus, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 wortels, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels zoete chilisaus, 1 theelepel gemalen gember, 120 ml water
Zet de slowcooker op laag en gaar gedurende 6 tot 8 uur.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Runderlappen - Kun je vervangen door hachee vlees of riblappen gebruiken. In plaats van rundvlees kun je ook kipfilet gebruiken.3. Extra groente? - In plaats van (of samen met) wortel kun je ook broccoli roosjes toevoegen.4. Meer pit? Wil je meer pit, voeg dan extra chilipeper toe.5. Grotere portie? Bij bijna alle recepten geldt dat je dan op de 2 × knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe.6. Serveren met - Dit is lekker met rijst en komkommersalade. Of als onderdeel van een Rijsttafel met Bami Goreng, Japanse kipgehakt spiesjes en eieren in pittige saus.7. Slowcooker stand en tijd - Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 6 tot 8 uur garen. Zet je de slowcooker op high dan is dit Mongools Rundvlees in 4 - 6 uur klaar.8. Bewaren Laat het Mongools rundvlees snel afkoelen
Koelkast - Dit recept is drie dagen afgedekt houdbaar in de koeling.
Diepvries - Bewaar in een diepvriesdoos en zak gedurende maximaal 3 maanden.
Opwarmen - Voeg 2 eetlepels water toe en verwarm op gemiddeld vuur tot het vlees warm is.
9. De voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat het Mongools rundvlees met vier personen wordt gegeten. Zonder bijgerechten.