Een slanke Vegan Spinaziesoep met verse spinazie extra lekker en gezond... met heel veel verse spinazie. De soep bevat weinig calorieën en heeft een volle smaak! De aardappel maakt de soep romig, terwijl de ui en knoflook ervoor zorgen dat het heerlijk gekruid is.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Soep
Keuken Overige keukens
Porties 4personen
calorieën 79kcal
Ingrediënten
1eetlepelzonnebloemolie
2uiengesnipperd
200gramverse spinaziegewassen, met aanhangend water
Pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen.
Breng op smaak met zout en peper.
zout, peper
NOTES
1. SpinazieGebruik bij voorkeur verse spinazie. Als je het recept bekijkt, denk je dat dit niet allemaal in de pan gaat passen, maar verse spinazie slinkt enorm. Voeg een deel toe aan de soep, laat even slinken en schud dan wat nieuw erbij. Heb je geen verse spinazie dan kun je ook snijbiet gebruiken of diepvries spinazie.2. Ui: De ui kun je vervangen door een fijngesneden sjalotje. Dit geeft de soep een pitje.3. Groentebouillon: Maak zelf met dit makkelijke recept een Groentebouillon. Of gebruik een vegan groentebouillonblokje.4. Aardappel: Gebruik een kruimige aardappel voor het maken van dit recept. Een Bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.5. Lekker met
Heerlijk met een knapperig brood, ciabatta, Turks brood of stokbrood.
Voeg olijfolie toe aan de soep voor meer smaak. Ook (vegan) feta blokjes zijn lekker in deze soep.
Extra romig: Een eetlepel crème fraîche of een scheutje kokosmelk.
6. Bewaren
Niet - Het is niet verstandig om spinazie twee keer op te warmen. Eet deze soep dus meteen op.