Heerlijke zoetzure rode kool uit de slowcooker. Met appeltjes, kruiden en gestoofd in een zoetzure saus. Het hele huis ruikt heerlijk! En door de slowcooker krijg je snel en makkelijk een heel eenvoudig een hele zachte gare rode kool met lekker veel smaak.
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 8 uuruur
Totale tijd 8 uuruur5 minutenmin
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4personen
calorieën 154kcal
Ingrediënten
2jeneverbessen
2kruidnagels
600gramrode koolgesneden
1rode uifijngesneden
1teentjeknoflookuitgeperst
2eetlepels bruine suiker
1eetlepelhoning
1eetlepeltomatenketchup
2appelsElstar, Jonagold of Cox, geschild en de kern eruit. In blokjes gesneden.
Zet de slowcooker aan op de laagste stand gedurende 8 uur.
Verwijder de jeneverbessen, kruidnagel, kaneelstokje en laurierblaadjes.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
peper en zout
Serveer meteen.
NOTES
1. - Rode KoolDoordat rode kool een harde kool is, is het behoorlijk wat werk om het schoon te maken. En ook het snijden is een behoorlijk karwei. Hoewel je dat laatste prima in een keukenmachine met mes en snijplaten kunt doen. Maar dit is nou zo'n typische groente die je goed gesneden kunt kopen in de supermarkt en die je veel werk bespaart.2. - Kruiden Kruidnagel en jeneverbessen en laurierblaadjes haal je voor het serveren uit de rode kool. Om het nu heel makkelijk te maken, gebruik ik een theezeef om de kruiden te verzamelen. Die vind je makkelijk terug. Het laurierblad en kaneelstokje zijn voldoende groot om snel terug te vinden.3. - Slowcooker Hoog of Laag Normaal maak je het recept op lage stand gedurende 8 uur. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Maar heb je wat minder tijd dan kun je hem ook 4 uur op Hoge stand.4. Grotere portie? Bij bijna alle recepten geldt dat je dan op de 2 × knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je de hoeveelheid rode kool en kruiden, voeg dan 50 tot 100 ml extra bouillon toe.5. - Lekker erbij Aardappelpuree, appelmoes en Ouderwetse Hachee. Top combinatie!6. - BewarenVoordat je het bewaart laat je de rode kool snel afkoelen!
Koelkast - Bewaar afgedekt tot 2 dagen in de koelkast
Diepvries - Doe de rode kool in een diepvriesdoos en bewaar maximaal 3 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Doe de rode kool in een pannetje en verwarm op gemiddeld vuur terwijl je roert tot hij warm is.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde zijn per persoon, zonder andere gerechten.